«Connected We Stand»: Ένα ψηφιακό φεστιβάλ με 15.000 εθελοντικές δράσεις

Το ψηφιακό φεστιβάλ «Connected We Stand» θα διαρκέσει έως και τις 30 Δεκεμβρίου

Το «Connect Your City» παίρνει την πρωτοβουλία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και διοργανώνει το ψηφιακό φεστιβάλ «Connected We Stand» με 15.000 εθελοντικές δράσεις μέσα από την ομώνυμη εφαρμογή.

Πρόκειται για μια δράση για όλες τις ηλικίες και βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αλληλεγγύης και ενεργούς συμμετοχής των νέων, την αλλαγή νοοτροπίας μέσα από απλές, καθημερινές πράξεις και την ένωση των ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικότητας και φύλου, όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά της – Connected We Stand.

Οι τέσσερις θεματικές της εθελοντικής δράσης

Μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου οι εθελοντικές δράσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν μέσα από την εφαρμογή «Connect Your City» και θα καλύπτουν τέσσερις βασικούς άξονες.

Βοήθεια στον συνάνθρωπο

Συμμετέχουμε σε δράσεις υποστήριξης, προσφέροντας βοήθεια σε συνανθρώπους μας. Βοηθάμε στην ενίσχυση ευάλωτων ατόμων της κοινότητας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας «Παρέμβαση στην Κοινότητα» της «ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ». Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση και πρόληψη της διασποράς για την πανδημία Covid-19 συνδράμουμε στην υποστήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας και ΑμΕΑ που διαβιούν σε δυσμενείς συνθήκες. Παράλληλα, με την απόκτηση ειδών της χριστουγεννιάτικης συλλογής του «Fabric Republic», βοηθάμε στη στήριξη του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής».

Παροχή υλικών αγαθών

Συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού μέσω της υπηρεσίας «Fabric Republic» και τα παρέχουμε σε ευάλωτα νοικοκυριά που χρήζουν υλικής ενίσχυσης. Ως είδη πρώτης ανάγκης θεωρούνται τυποποιημένα/μακράς διάρκειας τρόφιμα, είδη ένδυσης και κουβέρτες, είδη βρεφικής - προσωπικής φροντίδας, χαρτικά, φάρμακα φροντίδας, χαρτικά, φάρμακα κ.ά.

Περιβάλλον

Μεριμνούμε και φροντίζουμε για την προστασία του περιβάλλοντος. Παίρνουμε μέρος σε δράσεις οικολογικού σκοπού και καλλιεργούμε το αίσθημα της «πράσινης» ανάπτυξης. Οι δράσεις εθελοντισμού περιλαμβάνουν δενδροφυτεύσεις σε χώρους του σπιτιού, ευρηματικές δημιουργίες από οικολογικά υλικά και zerowaste προτάσεις!

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε για ζητήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο, συμμετέχοντας ως ενεργοί πολίτες της Κοινωνίας των Πολιτών. Αναρτούμε ευχές και κοινωνικά μηνύματα που θα γνωστοποιηθούν σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας και γινόμαστε έμπνευση για νέους εθελοντές που θέλουν να υποστηρίξουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι χριστουγεννιάτικες δράσεις του εθελοντισμούΧάρισε το

Συλλέγουμε είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες. Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση και πρόληψη της διασποράς για την πανδημία Covid-19, δημιουργούμε επτά σημεία συλλογής στον Δήμο Αθηναίων για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Ως είδη πρώτης ανάγκης θεωρούνται τυποποιημένα/μακράς διάρκειας τρόφιμα, είδη ένδυσης και κουβέρτες, είδη βρεφικής - προσωπικής φροντίδας, χαρτικά, φάρμακα φροντίδας, χαρτικά, φάρμακα κ.ά.

Καθαρή γειτονιά

Συμμετέχουμε στην ενέργεια έπειτα από ψηφιακό κάλεσμα και ο καθένας επιδιώκει να καθαρίσει ένα σημείο στη γειτονιά του.

See For Me

Βρες σημεία που αποτελούν εμπόδιο για άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, φωτογράφισε τα και βοήθησε μας να γίνει η Αθήνα μια πόλη προσβάσιμη.

Βήματα Αλληλεγγύης

Κατάγραψε τα βήματά σου σε μια καθημερινή σου μέρα και εξαργύρωσε τα σε πόντους χρυσόσκονης, εξερεύνησε την Αθήνα σου, νιώσε τη μαγεία των Χριστουγέννων και περπάτα για να υλοποιήσεις έναν καλό σκοπό, όπως να καθαρίσεις την πλατεία της γειτονιάς σου.

Green Santa

How to βίντεο με προτάσεις για οικολογικές κατασκευές και τρόπους για ethical & sustainable way of living.

DIY X-MAS

Χρήσιμα βίντεο για κατασκευή στολιδιών από ανακυκλωμένα υφάσματα, συνταγές κ.ά.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή «Connect Your City»

Η εφαρμογή υποστηρίζεται από IOS & Android και λειτουργεί με τα εξής απλά βήματα:

Βήμα 1ο: Κάνεις εγγραφή στο CYC App

Bήμα 2ο: Επιλέγεις την εθελοντική δράση που θες να υλοποιήσεις

Βήμα 3ο: Συλλέγεις πόντους ανταμοιβής ‒ Παίρνεις μέρος σε διαγωνισμούς

Βήμα 4ο: Βοηθάς ευάλωτους συμπολίτες μας. Αποκτάς προβολή. Δημιουργείς ΡΕΚΟΡ εθελοντισμού στην Ελλάδα.

Μπορείτε να πάρετε μέρος κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://campsite.bio/cyc

Connected We Stand app

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα:

του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, του Δήμου Νέας Σμύρνης, του Δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής και της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «Αργώ». Παράλληλα, στο διάστημα 15 ημερών θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 100 δράσεις και θα συμμετέχουν πάνω από 70 φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η ιστορία πίσω από το «Connect Your City»

Η υπηρεσία «Connect Your City» λειτουργεί στο πλαίσιο δράσεων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΙΑΣΙΣ, που ιδρύθηκε το 2005. Μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός ωφελουμένων του φορέα υπολογίζεται από το 2006 σε 500.000+ άτομα, ενώ όλα τα προγράμματα και οι δράσεις είναι δωρεάν.

Το «Connect Your City» μέσα από ένα πνεύμα δημιουργικότητας βρίσκεται δίπλα στους νέους 16-30 ετών, διοργανώνοντας προγράμματα στήριξης και εξερεύνησης. Όλα αυτά με τη στήριξη εθελοντών και μελών του «Connect Your City».

Για να μάθετε περισσότερα για το έργο τους, να πάρετε μέρος ή να τους υποστηρίξετε, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους: https://www.iasismed.eu

Περισσότερα σε Ειδήσεις