Κορονοϊός: Τα μέτρα που θα ισχύουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα τα Χριστούγεννα αναμένεται να αυστηροποιηθούν την Πρωτοχρονιά

Με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να βρίσκονται προ των πυλών το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι διαφορετικά από τις υπόλοιπες χρονιές, όπως άλλωστε προανήγγειλε και στην χθεσινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως «Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά. Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν, δεν θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές, γύρω από το γιορτινό τραπέζι». Μοναδική εξαίρεση θα είναι η παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων όπου οι πολίτες θα μπορούν να γιορτάσουν τηρώντας όμως κάποια μέτρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε με ένα απλό «ναι» πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για την Πρωτοχρονιά σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα ισχύοντα για τα Χριστούγεννα.

Τα μέτρα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Μπορεί να είναι διαφορετικές φέτος οι γιορτές όπως και ο εορτασμός του Πάσχα, ωστόσο υπάρχουν τρεις σημαντικές διαφορές αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν για αυτές τις μέρες. Ειδικότερα, παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής:

  • Επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες σε επισκέψεις σε σπίτια.
  • Τα παιδιά δεν θα βγουν να πουν τα κάλαντα.
  • Η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα θα γίνει με παρουσία έως 25 ατόμων στις εκκλησίες και έως 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και απόσταση 2 μέτρων προς κάθε κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, για να πάνε στα γιορτινά τραπέζια αυτές τις δύο μέρες θα μπορούν να στείλουν sms με τον κωδικό μετακίνησης 6 στο 13033.

Περισσότερα σε Ειδήσεις