Χρήστος Ταραντίλης: Αυτός είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ανέλαβε ο Χρήστος Ταραντίλης

Με τις αλλαγές που προέκυψαν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε σε μια θέση ευθύνης ως νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο της χώρας τον Χρήστο Ταραντίλη, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε και τον ανασχηματισμό.

Η ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του Χρήστου Ταραντίλη

Γεννημένος στην Αθήνα στις 31 Μαΐου 1973, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, παίρνοντας πτυχίο το 1992. Έκανε μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα στο London School of Economics (LSE), λαμβάνοντας Master το 1998. Το 2002 έλαβε διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στην Επιχειρησιακή Έρευνα, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Διαθέτοντας πολυετή πείρα στον τομέα των οικονομικών και της πολιτικής, ο Χρήστος Ταραντίλης έχει διατελέσει και πανεπιστημιακός καθηγητής, εκλέκτορας, ενώ από το 2013 κατέχει τη θέση του πρωτοβάθμιου καθηγητή (full professor) στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, ήταν πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και διευθυντής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» στο ίδιο πανεπιστήμιο για μία δεκαετία.

Χρήστος Ταραντίλης και Στέλιος Πέτσας

Επιπλέον, ήταν μέλος του εκδοτικού συμβουλίου του φημισμένου αμερικανικού περιοδικού «Networks» (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στον χώρο της διοικητικής επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Ένας πολιτικός με όραμα, προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η στενή συνεργασία του Χρήστου Ταραντίλη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε το 2017, όταν ορίστηκε γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2019, οπότε και εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας.

Ταραντίλης, Σακεραλλοπούλου, Μπακογιάννης

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν πολιτικό με όραμα, καθώς έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά, βιβλία και συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60 ερευνητικών εργασιών στα πιο σεβαστά διεθνή περιοδικά στον τομέα της έρευνας επιχειρήσεων.

Μάλιστα, πρόκειται για έναν άνθρωπο που, όταν κλήθηκε σε ομιλία του να εξηγήσει τον όρο «αριστεία», μεταξύ άλλων τη χαρακτήρισε ως «τον ιδανικό στόχο», ο οποίος μπορεί να μην επιτευχθεί εντέλει, αλλά αρκεί το άτομο να μπει στη διαδικασία της προσπάθειας να φτάσει σε αυτόν. Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε πως ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τα σημαντικά του επιτεύγματα πραγματοποιεί το δικό του ταξίδι προς την «αριστεία».

Η ομιλία του Χρήστου Ταραντίλη για την «αριστεία»

Περισσότερα σε Ειδήσεις