Το αύριο του Αττικό Μετρό, όλα τα σενάρια - Τι δηλώνει ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ

Συζητήσεις για την επέκταση σταθμών του Μετρό

Μετά την εγκαινίαση τριών σταθμών στη γραμμή 3, τα στελέχη της εταιρείας συζητούν νέα σενάρια επέκτασης των σταθμών του Μετρό, ενώ για το ζήτημα αυτό παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Φωνή Της Ανατολικής Αττικής» και ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Χάρης Δαμασκός.

Όλα τα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες στο «τραπέζι» έχει τεθεί η επέκταση της γραμμής 2, από την Ανθούπολη προς το Ίλιον, με τη δημιουργία τριών νέων σταθμών.

Περαιτέρω η Αττικό Μετρό εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο επέκτασης της γραμμής 2 προς τη Γλυφάδα και για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει η εκπόνηση των απαραίτητων συγκοινωνιακών μελετών. Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι η κατασκευή τριών νέων σταθμών από οι οποίοι θα συνδέουν τη Γλυφάδα με το νότιο τερματικό σταθμό της γραμμής 2 στο Ελληνικό.

Παράλληλα εξετάζεται και το σενάριο για την επέκταση του μετρό έως την Καλλιθέα και συγκεκριμένα έως το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συνέντευξη του προέδρου της ΣΤΑΣΥ

Για τα μελλοντικά σχέδια επέκτασης του Μετρό, μίλησε ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Χάρης Δαμάσκος, ο οποίος αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, αλλά και τα αιτήματα των δημάρχων για τη συγκοινωνία στην Ανατολική Αττική.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις