Στο τραπέζι η σταδιακή άρση των μέτρων - Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή

Προς σταδιακή άρση των μέτρων φαίνεται να τείνει η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει αύριο για την λήψη αποφάσεων

Πολύ πιθανό να αρχίσει το σταδιακό «άνοιγμα» της χώρας από την επόμενη εβδομάδα με την υγειονομική επιτροπή να συνεδριάζει αύριο Τετάρτη (17/3), για την αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Μετά την καθιερωμένη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων θα εξεταστεί το ενδεχόμενο για αλλαγή των υφιστάμενων μέτρων στη χώρα.

Βασική συνιστώσα στη λήψη αποφάσεων θα είναι και οι ανάγκες των πολιτών και ιδίως της κόπωσής τους ύστερα από ένα έτος μάχης με την πανδημία, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Έτσι, θα εξετάσει ο ορισμός ενός γενικού χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους υγειονομικούς παράγοντες και την επίδραση κάθε δραστηριότητας στη μετάδοση του ιού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν οι ίδιες πηγές, η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας και η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα οδηγήσουν στην οικοδόμηση του πρώτου μεγάλου τείχους ανοσίας που θα οδηγήσει σταδιακά στην άρση των περιορισμών και στην επάνοδο σε μία νέα κανονικότητα.

«Οδικός χάρτης» εξόδου

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αναμένεται άνοιγμα των κομμωτηρίων με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς, από την προσεχή Δευτέρα, 22 Μαρτίου. Προς άνοιγμα φαίνεται ότι οδεύει και το λιανεμπόριο, είτε με click away είτε με click in a shop, αλλά από τις 29 του μηνός. Το σενάριο να κάνουμε τα ψώνια μας με ένα μόνο μήνυμα την ημέρα στο 13032 και περιθώριο τριών ωρών παραμένει στο τραπέζι και φαίνεται ότι συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες.

Ένα ακόμη μέτρο που αναμένεται να χαλαρώσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι η απαγόρευση μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις