Κορονοϊος: Γονείς αρνητές των self test

Τα σχολεία άνοιξαν χθες με την υποχρεωτική προσκόμιση από τους μαθητές υπεύθυνης δήλωσης με τα αποτελέσματα των self test. Τα στοιχεία που ήρθαν στην δημοσιότητα έδειξαν πως το ποσοστό θετικών κρουσμάτων ήταν χαμηλό. Ωστόσο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας γονείς αρνήθηκαν να κάνουν στα παιδιά τους self test

Το kedenews.gr συνομίλησε με διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απ’ όλη την Ελλάδα και επιβεβαίωσαν την είδηση ότι γονείς αρνήθηκαν να κάνουν self test στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα οι καθηγητές ως όφειλαν να μην τα δεχτούν στις σχολικές μονάδες ενώ πήραν απουσίες και δεν είχαν μέχρι στιγμής δικαίωμα παρακολούθησης τηλεκπαίδευσης. Άλλωστε το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρει ρητώς πως ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι υποχρεωτικός σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

ΦΕΚ

«Σύμφωνα με τον ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι υποχρεωτικός σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικού και λοιπού προσωπικού των σχολικών μονάδων των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), Λυκειακών Τάξεων των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/η, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.»

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το ΦΕΚ όπως δημοσιεύτηκε εδώ.

Υπεύθυνη δήλωση άρνησης διενεργείας self test

Εν τω μεταξύ εντύπωση προκαλεί η ανεπίσημη υπεύθυνη δήλωση γονέων αρνητών του self test στην οποία αναγράφεται «ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ & ΑΡΝΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ–ΤΗ ΣΕ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ SARS–CoV-2 Ή ΣΕ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ», με την οποία εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δεν δέχονται να υποβληθούν τα παιδιά τους σε τεστ αυτοδιάγνωσης.

Μπορείτε να δείτε όλη την υπεύθυνη δήλωση αρνητών self test εδώ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις