Από τους αρνητές της μάσκας στους…αρνητές του lockdown

Μια ομάδα τεσσάρων φοιτητών ηλικίας 22-23 ετών, δηλώνοντας «πνιγμένοι» από την τρέχουσα κατάσταση, δημιουργούν την ομάδα «Όχι σε νέο γενικό lockdown»

Της Λυδίας Μπέντρος

Με αρκετά μεγάλη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ‒όπως δηλώνουν στο kedenews.gr«ο κόσμος επικοινωνεί μαζί μας συχνά και έχουμε αναπτύξει μια κατά κάποιον τρόπο διαλεκτική σχέση μαζί του», η ομάδα φοιτητών αναφέρει: «Χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως διαφυγή από τα 100% ελεγχόμενα παραδοσιακά ΜΜΕ,ώστε να επικοινωνήσουμε τη γνώμη μας, η οποία φαίνεται πως εκφράζει τελικά και πολλούς άλλους ανθρώπους».

Ο σκοπός της σελίδας

Οι νεαροί φοιτητές έχοντας «τσαλακωθεί» από την πανδημία, όπως αναφέρουν, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη σελίδα, κουρασμένοι από την υποκρισία των υπευθύνων όσον αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό και απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σχετικά με την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

Παράλληλα, τονίζουν πως «μας έχει εξοργίσει ο τρόπος που η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και ρίχνει το μπαλάκι στους νέους, στους εργαζόμενους αλλά και σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας».

Την ίδια στιγμή, χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει ακόμα κάποια εκδήλωση διαμαρτυρίας για το lockdown, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να το κάνουν.

Η θέση τους σχετικά με την πανδημία

Σε αντίθεση με τους αρνητές της μάσκας, που δηλώνουν πως αυτή δεν προστατεύει τους πολίτες από τον κορονοϊό, οι νεαροί αρνητές του lockdown αναφέρουν:

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ο κορονοϊός και δεν είμαστε αρνητές της μάσκας. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα είναι ασυνεχή, παράλογα και μη συνεκτικά. Θεωρούμε το καθολικό lockdown ομολογία αποτυχίας της διαχείρισης της πανδημίας, η οποία οδηγεί στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, που ήδη πιεζόταν έπειτα από 10 χρόνια κρίσης. Επίσης, θεωρούμε ότι ο περιορισμός των συνταγματικών μας δικαιωμάτων αυθαίρετα, με μόνη την κυβερνητική απόφαση, αποτελεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο δράσης της εκτελεστικής εξουσίας, όπως λέει άλλωστε και η ρήση “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”».

meth

Τα μέτρα που έπρεπε να είχαν ληφθεί αντί του καθολικού lockdown

Οι αρνητές του lockdown, εκτός από τον δημόσιο διάλογο που δημιουργούν μέσα από τη σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλουν και τις απόψεις τους σχετικά με τα μέτρα που έπρεπε να είχαν ληφθεί αντί του γενικού lockdown. Μάλιστα, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

  • «Πρώτον, υποστηρίζουμε ότι έπρεπε, και πρέπει, να γίνουν οι αναγκαίες επενδύσεις στη δημόσια υγεία, τόσο για ΜΕΘ όσο και για την πρωτοβάθμια φροντίδα, οι οποίες θα είναι στην υπηρεσία των πολιτών και μετά την πανδημία.
  • Δεύτερον, υποστηρίζουμε ότι το κράτος θα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα ηλικιωμένων και ευπαθών συμπολιτών μας, με στόχο να βγαίνουν από το σπίτι τους για τα απολύτως απαραίτητα μέχρι να περάσει αυτή η καταιγίδα.
  • Τρίτον, διατυμπανίζουμε την ανάγκη να ενισχυθούν τα ΜΜΜ προς όφελος του απλού πολίτη, ο οποίος αναγκάζεται να συνωστίζεται και να εκτίθεται σε κίνδυνο κάθε μέρα για να ικανοποιήσει τις βασικότερες των αναγκών του. Συμβάσεις με ΚΤΕΛ και λοιπά τεχνάσματα τα θεωρούμε “τρύπα στο νερό”.
  • Εντέλει, προτείνουμε να υιοθετήσει η Ελλάδα το σύστημα track and trace των χωρών της Ανατολής για να περιορίσει τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται οι πολίτες της χώρας από τους πάμπολλους, ασυμπτωματικούς και μη, φορείς του ιού που κυκλοφορούν έξω χωρίς να γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί».

Περισσότερα σε Ειδήσεις