Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Την Παρασκευή οι τελικές αποφάσεις για Γυμνάσια και Λύκεια

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε πως τα δεδομένα της Πέμπτης θα κρίνουν το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων από την 1η Φεβρουαρίου αλλά και αν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα προστασίας στο άνοιγμα της αγοράς. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά την σύσκεψη που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων οι οποίοι προχωράνε και στις ανάλογες εισηγήσεις.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία της αγοράς  ο κ. Αρκουμανέας εξήγησε ότι  «περιμένουμε μια αύξηση στη μεταδοτικότητα καθώς ανοίξαμε και τα καταστήματα. Εμείς καθημερινά βλέπουμε τα δεδομένα και εξετάζουμε πως μπορούμε να επέμβουμε άμεσα».

Χαράλαμπος Γώγος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ο Καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τελικά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όπως αναμενόταν σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας χειροτερέψει.

Περισσότερα σε Ειδήσεις