Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα του Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής στο Δομοκό

Απορρίφθηκε και από το ΣτΕ το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για την ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού

Απορρίφθηκε σήμερα «λόγω έλλειψης δικαιοδοσίας» το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα προς το ΣτΕ για το «πάγωμα» την απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού. Ο απεργός πείνας είχε προσφύγει χθες στο ΣτΕ μετά την απόρριψη του αιτήματος του από δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας.

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε να συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα που έχει καταθέσει.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο αίτημα του υποστηρίζει πως η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη, καθώς, μεταξύ των άλλων, εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας, ενώ είναι αντισυνταγματικός και ο νόμος 4760/2020. Μάλιστα, στο αίτημα το ζήτημα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα απεικονίζεται, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις