Λύση με διάταξη στην αποπληρωμή προγραμμάτων του ΛΑΕΚ - Συνάντηση Χατζηδάκη-Μαραβέγια

Η καθυστέρηση στην αποπληρωμή προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από τον Λογαριασμό Απασχόληση και  Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), βρέθηκε στο επίκεντρο  συνάντησης του βουλευτή Μαγνησίας ΝΔ, Κωνσταντίνου Μαραβέγια, με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

 

Αναλυτικότερα, με αφορμή επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), Αχ. Νταβέλη, ο βουλευτής κ. Μαραβέγιας ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό για το σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί τις επιχειρήσεις. Επισήμανε, συγκεκριμένα, ότι παρά τις όποιες ενέργειες, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για τους λόγους μη πληρωμής των επιχειρήσεων για προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ που υλοποιήθηκαν από το 2014 και εντεύθεν.

Ο κ. Χατζηδάκης επικοινώνησε με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη και έλαβε την απάντηση ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αδυναμία του ΕΦΚΑ να δώσει στοιχεία για τις αντίστοιχες εισφορές. Όπως τονίστηκε, θα γίνει προσπάθεια το πρόβλημα να λυθεί άμεσα με διάταξη που πιθανόν να ενταχθεί και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα εισαχθεί σύντομα στην Βουλή προς ψήφιση.

Περαιτέρω, ο βουλευτής Μαγνησίας έθεσε στον υπουργό Εργασίας το ζήτημα της προκήρυξης μέσω ΟΑΕΔ για προσλήψεις ΑμεΑ και συγγενικών τους προσώπων, με τον κ. Χατζηδάκη να δεσμεύεται ότι θα προωθηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα «τρέχει» και πρόγραμμα επιχορήγησης ύψους 90% για μισθούς και εισφορές που αφορά προσλήψεις ΑΜΕΑ.

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής Μαγνησίας ζήτησε να συμπεριληφθούν συστεγαζόμενοι γιατροί, οδοντίατροι σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ από το ΕΣΠΑ, ενώ τέλος έθεσε ζήτημα ελάφρυνσης των εισφορών ειδικά για φιλανθρωπικά ιδρύματα, αίτημα το οποίο ο κ. Χατζηδάκης επιφυλάχθηκε να εξετάσει μετά το πέρας της πανδημίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις