Απολογείται σήμερα ο 38χρόνος προπονητής για τον βιασμό της 11χρόνης αθλήτριας

Στον ανακριτή αναμένεται απολογηθεί σήμερα ο 38χρόνος προπονητής που φέρεται να βίασε την 11χρόνη τότε αθλήτρια 

Έχοντα συλληφθεί και μεταφερθεί από το νησί της Σάμου στην Αθήνα στις 25 Ιανουαρίου, ο 38χρόνος προπονητής αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή για τον βιασμό της 11χρόνης αθλήτριας.

Ο 38χρόνος προπονητής ισχυρίζεται εξ' αρχής πως η κοπέλα δεν ήταν 11 ετών τότε αλλά 14-15, και πως είχαν επίσημο δεσμό καθώς αναμενόταν να παντρευτούνε. Ωστόσο, τους ισχυρισμούς έχει διαψεύσει η πλέον 20χρόνη ιστιοπλόος δηλώνοντας πως έπεσε θύμα βιασμού από τον 38χρόνη προπονητή.

Ειδικότερα, η αθλήτρια δήλωσε στην κατάθεση της το Σάββατο πως «δεν υπήρχε καμία συναίνεση από την πλευρά μου. Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά μου, αν μιλούσα και αποκάλυπτα τι μου έκανε».

Η γραμμή υπεράσπισης του κατηγορουμένου

Ο 38χρόνος προπονητής που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, θα απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Θ. Μαντάς σε γραπτή του δήλωση ανέφερε πως «πρόκειται για μία υπόθεση με ευρύτερες διαστάσεις που έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη. Η υπεράσπισή μας εστιάζει αυστηρά στα νομικά χαρακτηριστικά της πράξης που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, όπως αυτά ρυθμίζονται στον Ποινικό Κώδικα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις