Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ,24ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των Δημοσίων Νοσοκομείων έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας  να συναντήσουν τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. 

Η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ από τις 9:00 μέχρι τις 15:00, διεκδικώντας ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, χαρακτηρισμό θανάτου εργαζόμενου στα νοσοκομεία από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει επίσης πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Σε 24ωρη απεργία προχώρησε η ΟΕΝΓΕ(Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψειςμόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, εμβολιαστικά κέντραστην ΠΦΥ, άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις