Απαγόρευση συγκεντρώσεων για την επέτειο μνήμης του Γρηγορόπουλου

Η απαγόρευση θα ισχύει για αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

Ύστερα από επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων -εν όψη της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - λόγω των μέτρων κορονοϊού. Η απόφαση θα ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα. Την ίδια στιγμή, πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα «φρουρούν» την Αθήνα.

Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις με 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στα νομικά πρόσωπα και 3.000 στα φυσικά πρόσωπα ενώ παραμένει το πρόστιμο των 300 ευρώ σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες συναθροίσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Περισσότερα σε Ειδήσεις