Ανοιχτό το ενδεχόμενο για καθολική χρήση μάσκας

Το «καμπανάκι» χτυπάει δυνατά για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους της χώρας, μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων. Συγκεκριμένα η Αττική μέτρησε την Παρασκευή 158 κρούσματα, δηλαδή πάνω από τα μισά εκ του συνόλου των ημερήσιων. Μάλιστα, από τη Δευτέρα έως και σήμερα η Αττική μετράει 555 κρούσματα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν χειροτερεύσει η εικόνα ενδέχεται η καθολική χρήση της μάσκας. Πρακτικά τόσο οι επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, όσο και τα κυβερνητικά στελέχη αρνούνται -προς το παρόν- το εν λόγω μέτρο, ωστόσο δεν το αποκλείουν, εφόσον η κατάσταση στη χώρα χειροτερέψει πολύ.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη ενημέρωση για τον φονικό ιό. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα μέτρα σε όσες περιοχές έχουν επιβληθεί θα εξετάζονται κάθε τρεις ημέρες και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της εκάστοτε περιοχής θα αποφασίζονται οι επόμενες κινήσεις.

«Για καθολική χρήση μάσκας εάν και εφόσον δούμε πιο βαριές εικόνες, είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε. Ήδη σε κάποιες περιοχές έχει εφαρμοστεί» είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις