Ανοίγουν την Παρασκευή τα θερινά σινεμά με οσκαρικές προβολές

Για πρώτη φορά φέτος, οι ταινίες που απέσπασαν βραβεία Όσκαρ θα πρωτοπροβληθούν σε θερινούς κινηματογράφους, οι οποίοι επαναλειτουργούν στις 21 Μαΐου

«Λόγω των συνθηκών για πρώτη φορά στην ιστορία, οι οσκαρικές ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα καλοκαίρι», σύμφωνα με τον Χρήστο Λιόδη, πρόεδρο της Κινηματογραφικής Ένωσης Βορείου Ελλάδας. Μία από τις ταινίες που αναμένεται να έχει πολλή κίνηση είναι το «The father» του Φλόριαν Ζέλερ με τον Άντονι Χόπκινς, αλλά και η νέα ταινία του Γούντι Άλεν «Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν».

Σύμφωνα με τον κ. Λιόδη «υπάρχει αισιοδοξία για το φετινό καλοκαίρι. Νομίζουμε, βλέποντας και το πώς κινείται η εστίαση, ότι αποκλείεται να είναι στα επίπεδα μέχρι το 2019, αλλά θα πάει καλύτερα από το περυσινό».

Εξάλλου, τα θερινά σινεμά είναι ένα μεγάλο κινηματογραφικό ατού της χώρα μας. Μέχρι το 2019, η κίνηση σε αυτά πήγαινε πάρα πολύ καλά, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «καλύτερα και από τους χειμερινούς κινηματογράφους», σημειώνει ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Ένωσης Βορείου Ελλάδας.

Ο θεσμός των θερινών κινηματογράφων δεν είναι σε καμία άλλη χώρα τόσο εκτεταμένος όσο στην Ελλάδα και αυτό μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Λιόδη, «αναγνωρίζεται και από το ξένο κύκλωμα ταινιών, από τις εταιρείες παραγωγής που μας πουλάνε δικαιώματα ταινιών.

Όλοι γνωρίζουν ότι περισσότερη κίνηση το καλοκαίρι γίνεται στα θερινά και μάλιστα υπάρχουν παραγωγοί ευρωπαϊκών ταινιών, οι οποίοι επιδιώκουν να πουλήσουν τις ταινίες τους στην Ελλάδα για να προβληθούν το καλοκαίρι, καθώς πιστεύουν ότι θα έχουν περισσότερη επιτυχία από ότι αν παιχτούν στους χειμερινούς».

Περισσότερα σε Ειδήσεις