Στις 6 ή 7 Μαΐου οι εισηγήσεις των ειδικών για το πιθανό άνοιγμα Δημοτικών & Γυμνασίων

Όπως έχει ήδη προαναγγείλει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εκτός των Λυκείων, πριν από το Πάσχα δεν πρόκειται να ανοίξουν οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η επαναλειτουργία των Λυκείων θεωρείται μάλιστα και ως ένα είδος crash test για το περαιτέρω άνοιγμα της εκπαίδευσης. Εφόσον τα δείγματα γραφής από την κινητικότητα των μαθητών κριθούν θετικά και δεν απειλήσουν τις αντοχές του Συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση σχεδιάζει αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα να ανοίξουν και τα Γυμνάσια μαζί με τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Το θέμα -όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ- θα συζητηθεί την εβδομάδα του Πάσχα (6 ή 7 Μαΐου), από τους ειδικούς, και οι εισηγήσεις θα γίνουν με βάση την εικόνα που θα υπάρχει τότε σχετικά με την πορεία της πανδημίας.

Όπως σημείωσε η κ. Κεραμέως  μετά το Πάσχα το υπουργείο Παιδείας θα συζητήσει με τους ειδικούς για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, το γυμνάσιο, το δημοτικό και το νηπιαγωγείο ώστε να αποφασιστεί πότε και με ποιος όρους θα επαναλειτουργήσουν.

«Προχωράμε με πολύ προσεκτικά βήματα και πάμε να υπηρετήσουμε δύο στόχους. Πρώτον την προστασία της υγείας και δεύτερον πώς θα συνεχιστεί η εκπαίδευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο», επισήμανε.

Μετά το Πάσχα, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η παράταση της σχολικής εντός του Ιουνίου

Μετά το Πάσχα, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η παράταση της σχολικής εντός του Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια στα μέσα Ιουνίου, θα ξεκινήσουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Μάλιστα φέτος, όπως σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, οι μαθητές θα μπορούν, να καταθέσουν παράλληλα δυο μηχανογραφικά, ένα για εισαγωγή στα πανεπιστήμια μέσω των πανελληνίων και ένα για εισαγωγή σε δημόσια ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους.

Τι θα γίνει με τα Φροντιστήρια

Στο μεταξύ, το άνοιγμα των φροντιστηρίων αναμένεται να εισηγηθεί στην επιτροπή των ειδικών, για την μεθεπόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σχεδιασμός για την άρση των περιορισμών περιλαμβάνει την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων, στις 19 Απριλίου μόνο για μαθητές Λυκείου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις