Άνοιγμα σχολείων: Ποια είναι τα επικρατέστερα σενάρια

Η νέα σχολική χρονιά είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 7 Σεπτεμβρίου, κανείς όμως δεν γνωρίζει τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί μέχρι τότε και ποια μέτρα θα κριθούν απαραίτητα.

Τα δύο αυτά σενάρια προβλέπουν:
  • Καθημερινή λειτουργία των σχολείων μ’ όλα τα παιδιά, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας, στα οποία ενδεχομένως συμπεριλαμβάνεται και η χρήση μάσκας, όπως έχουν προτείνει λοιμωξιολόγοι.
  • Εκ περιτροπής διδασκαλία με το 50% των μαθητών στις τάξεις, όπως ακριβώς είχε εφαρμοστεί και τον τελευταίο μήνα λειτουργίας των σχολείων (σ.σ. Ιούνιος) τη σεζόν 2019-2020.

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, το υπουργείο είναι έτοιμο και για τα δύο σενάρια, προσθέτοντας πως, είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν τελικές αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία αλλάζουν συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όπως διευκρίνισε, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, στα τέλη Αυγούστου.

Επίσης, σημαντικό ρόλο θα παίξει η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, καθώς και ο ρυθμός επέκτασης του κορονοϊού τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις