Άνοιγμα Λυκείων, με self tests και λίγα κρούσματα

Να μην ισχύσει από φέτος το νέο σύστημα στις πανελλαδικές εξετάσεις προτείνει ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας  σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ δήλωσε οτι δεν θα πρέπει φέτος να ισχύσει το νέο σύστημα, διότι 30 με 40 χιλιάδες παιδιά θα βρεθούν εκτός Πανεπιστημίου.

Του Κώστα Παππά

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος συμφώνησε με την θέση  του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας οτι είναι άδικο γι' αυτά τα παιδιά που αντιμετώπισαν τόσα προβλήματα, από την πανδημία, να κληθούν φέτος , με την ενιαία βάση που θέτει η Υπουργός Παιδείας να απορρίπτονται ακόμα και με υψηλή βαθμολογία,  δήλωσε στο kedenews.

Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει αν τα self tests είναι σωστά

Αναφορικά με την πρώτη μέρα ανοίγματος των Λυκείων,  φαίνεται οτι τα επιμέρους προβλήματα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, ενώ σχετικά με τα κρούσματα το Υπουργείο έδωσε στοιχεία που δείχνουν χαμηλό ποσοστό θετικότητας. Στο θέμα της ορθότητας των τεστ ο κ . Τσούχλος ανέφερε οτι : " Τα παιδιά δεν νοσούν τόσο εύκολα και οι εκπαιδευτικοί είναι πολύ προσεκτικοί με βάση τις οδηγίες που υπάρχουν. Κινούμαστε με το δεδομένο οτι τα τεστ έγιναν από όλους  κανονικά και τα αποτελέσματα που μας δώσανε ήταν σωστά. Το κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά που σας λέω εμείς  δεν μπορούμε να το ελέγξουμε".  Το πρόβλημα όπως δηλώνει η εκπαιδευτική κοινότητα δεν είναι  η σημερινή ημέρα, αλλά η Πέμπτη, γιατί τα παιδιά θα συγχρωτιστούν επι 3 ημέρες στο σχολείο. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ διερωτάται αν την Πέμπτη εμφανιστούν  κρούσματα πως θα διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων. "Αν μάθω λοιπόν ως μαθητής οτι την Πέμπτη κάποιοι συμμαθητές μου νόσησαν θα ανησυχήσω , γιατί ήμουν μαζί τους 3 ήμερες συνέχεια. Καλό θα είναι αυτά τα τεστ να γίνονται 24 ώρες πριν , ώστε να υπάρχει ένας νεκρός χρόνος μέχρι το επιβεβαιωτικό τεστ. Αυτά τα επιβεβαιωτικά τεστ πρέπει να γίνουν μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα , ώστε αν επιβεβαιωθεί το κρούσμα να ενημερωθεί το σχολείο. Ο κίνδυνος είναι να πάει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα την Πέμπτη ανοχύρωτη", τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

ΟΛΜΕ: Άμεσα εμβολιασμός των καθηγητών

Ο κ. Τσούχλος έθεσε επίσης και το ζήτημα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών ζητώντας να εμβολιαστούν οι καθηγητές κάτω των 59 ετών μέχρι τις 10 Μάιου, 'ώστε στη διάρκεια των Πανελλαδικών να υπάρχει τοίχος ανοσίας.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις