Άνοιγμα καταστημάτων: Την επαναλειτουργία όλου του εμπορίου της χώρας, ζητά ο Πρ. Εμπορικού Συλλόγου

Ο Σταύρος Καφούνης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ζητά την επαναλειτουργία όλου του εμπορίου, μιλώντας στο kedenews.

Χαράς Ευαγγέλια σήμερα για τους καταστηματάρχες των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας που άνοιξαν ξανά τα καταστήματά τους και περιμένουν την ανταπόκριση των καταναλωτών. Ωστόσο αυτή η χαρά για τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης , της Αχαΐας και της Κοζάνης φαίνεται να σκάλωσε στο κατώφλι της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Το kedenews.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρο Καφούνη ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αθήνα , αλλά ζήτησε να επανεκκινήσουν άμεσα τις δραστηριότητές τους και οι συνάδελφοί του στις υπόλοιπές περιοχές: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το άνοιγμα των καταστημάτων στην Αθήνα. Το περιμέναμε πολύ καιρό και είχαμε βάλει μια κόκκινη γραμμή για σήμερα. Θεωρούμε ότι μπορεί να επαναλειτουργήσει με απόλυτη ασφάλεια . Τα μέτρα μπορούν να διαφυλάξουν τη λειτουργία της αγοράς κι θέλω να ζητήσω από όλους πολύ μεγάλη προσοχή και απόλυτη επιτήρηση των μέτρων. Δεσμεύομαι για ότι αφορά τα καταστήματα , αλλά πρέπει και οι συμπολίτες μας να συνεργαστούν και η Πολιτεία να τα επιτηρήσει. Πιστεύω ότι με την ορθή λειτουργία της αγοράς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ώστε να επανεκκινήσουν και οι υπόλοιπες αγορές του κλάδου και αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς. Εμείς θέλουμε όλο το λιανεμπόριο να επαναλειτουργήσει άμεσα».

Ο κ. Καφούνης μίλησε πιο συγκεκριμένα για τις περιοχές που σήμερα τελικά δεν θα δουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα :«Επειδή είμαι και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας θα πρέπει να πούμε ότι εμείς θέλουμε το σύνολο της αγορά σαν επαναλειτουργήσει άμεσα. Είχα μια ανησυχία γι' αυτό. Θέλουμε να επαναλειτουργήσει το σύνολο του λιανεμπορίου. Το λιανεμπόριο δεν είναι το πρόβλημα , αλλά μέρος της λύσης.

«Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την λειτουργία των επιχειρήσεων»

Σχολιάζοντας τέλος τη σημερινή ανακοίνωση μέτρων ενίσχυσης για όσους δεν ανοίξουν άμεσα τα καταστήματα τους τόνισε : «Οποιαδήποτε στήριξη αυτή τη στιγμή είναι θετική, αλλά τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την λειτουργία των επιχειρήσεων»

Περισσότερα σε Ειδήσεις