Προβληματισμός για το ενδεχόμενο συνωστισμού σε πάρκα λόγω Καθαράς Δευτέρας

 

Μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας συνιστούν να μην  ανοίξει τίποτα για τις επόμενες 10-15 ημέρες ενώ προβληματισμός επικρατεί και για το ενδεχόμενο συνωστισμού σε πάρκα λόγω της Καθαράς Δευτέρας και του εθίμου για το πέταγμα του αετού.

 

Σήμερα, Πέμπτη, θα συνεδριάσουν οι επιδημιολόγοι της επιτροπής του υπουργείου Υγείας και αύριο, Παρασκευή, τα δεδομένα θα εξετάσουν οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου το απόγευμα της ίδιας ημέρας να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης εκτός δήμου

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες οδηγίες για την Καθαρά Δευτέρα και  σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να κλείσουν μεγάλα πάρκα στην Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις για την Καθαρά Δευτέρα. Στο μεταξύ, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Δήμου, παραμένει σε ισχύ και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η οποία πέφτει στις 15 Μαρτίου..

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στο ίδιο μήκος κύματος, δήλωσε : «Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση για οποιοδήποτε άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο δεν είναι της παρούσης». Παράλληλα η κ. Πελώνη ξεκαθάρισε ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων «θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων». «Δώσαμε έναν οδικό χάρτη για το ποια είναι η επόμενη μέρα όταν μπορέσουμε να μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα πάντα είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας», συνέχισε.

Από την πλευρά του κι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έδειξε πως πάει πίσω η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, επισημαίνοντας: Αν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται».

Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέφυγε να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της αγοράς σημειώνοντας ότι αυτό θα το αποφασίσει η Επιτροπή των Ειδικών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις