Εκτός υποψηφιότητας για τη θέση του γγ ΟΟΣΑ, η Άννα Διαμαντοπούλου.

Λόγους συναίνεσης και διευκόλυνση στη διαδικασία επιλογής, επικαλέστηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, σε ανακοίνωσή της, για την απόφαση  να μην είναι υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ 

 

Με ανάρτησή της στο twitter η  πολλά υποσχόμενη από τη Ελληνική Κυβέρνηση Άννα Διαμαντοπούλου, ενημέρωσε πως αποσύρει την υποψηφιότητά της για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ.

Η πρώην Υπουργός  βρισκόταν ανάμεσα στους τρεις υποψηφίους, στην «κούρσα» για τη διαδοχή του Μεξικανού Ανχελ Γκουρία. Ωστόσο η Ευρωπαία Επίτροπος όπως η ίδια ανακοίνωσε  αποσύρει την υποψηφιότητά της «σε μια προσπάθεια να διευκολύνω τη συναίνεση στη διαδικασία επιλογής» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 «Αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για να ΓΓ του ΟΟΣΑ, σε μια προσπάθεια να διευκολύνω τη συναίνεση στη διαδικασία επιλογής. Είμαι ευγνώμων στον πρωθυπουργό για τη συνεχή εμπιστοσύνη και στήριξή του. Ευχαριστώ επίσης, τις χώρες μέλη που υποστήριξαν την υποψηφιότητά μου ως τις τρεις πρώτες θέσεις».

Πλέον η θέση θα κριθεί ανάμεσα στη Σουηδή Σεσίλια Μάλστρομ και στον Αυστραλό Ματίας Κόρμαν που φαίνεται πως έχουν κερδίσει την υποστήριξη πολλών χωρών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις