Αλλαγές στις προσλήψεις του Δημοσίου με νέο ΑΣΕΠ από το 2022

Αλλαγές αναμένονται στις προσλήψεις του Δημοσίου με νέο ΑΣΕΠ από το 2022, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Οι αλλαγές θα είναι οι εξής: 
  •  Αλλαγή του τρόπου προσλήψεων στο ΑΣΕΠ με γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις
  • Αλλαγή του τρόπου χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας με γραπτές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου
  • Η ρύθμιση για 1.750.000 Έλληνες του προβλήματος με τα αδήλωτα τετραγωνικά.
  • Ο νέος Ενιαίος Κώδικας Αυτοδιοίκησης με τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων κράτους, Περιφερειών και Δήμων
  • Αναμόρφωση του προσοντολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, για να στελεχωθεί το δημόσιο με το πλέον άξιο δυναμικό
  • Θεσμοθέτηση της τηλεργασίας
  • Θέση σε εφαρμογή η πλατφόρμα για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών στην συνέντευξη του δήλωσε πως η πανδημία δεν θα πρέπει επηρεάζει τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο: «γι’ αυτό επιβάλλεται να γίνουμε πιο δυναμικοί και πιο αποφασιστικοί στην εφαρμογή του Εθνικού Μεταρρυθμιστικού Σχεδίου που έχουμε ως κυβέρνηση. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ισχυρή συμβολή σε αυτήν την προσπάθεια».

Σε ότι αφορά τη φιλοσοφία των εξετάσεων μέσω των οποίων το ΑΣΕΠ θα κάνει πλέον τις προσλήψεις στο δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, επισήμανε ότι:

  1. Οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ πλέον θα γίνονται μια φορά το χρόνο για το σύνολο των αναγκών του δημοσίου και θα είναι γραπτές.
  2. Με την αξιοποίηση της ψηφιοποίησης και διαλειτουργικότητας των συστημάτων για σύντμηση του χρόνου που μεσολαβεί μέχρι την πρόσληψη
  3. Την καθιέρωση συστήματος αξιοκρατίας, αφού οι γνώσεις των υποψηφίων θα αποδεικνύονται μέσα από τον γραπτό διαγωνισμό και όχι μέσω των βαθμών των πτυχίων. Στόχος, όπως τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών είναι «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

Περισσότερα σε Ειδήσεις