Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Κακαλή Μαρία: Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, δεν υπάρχει ανησυχία, για το υδρογραφικό πλοίο "Τσεσμέ"

Οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού Αγίου Ευστρατίου κρατούν στάση ψυχραιμίας, και περνούν στα ψιλά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Οι δε εναέριες παραβιάσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. 

Απο το πρωί το υδρογραφικό πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Τσεσμέ», κινείται ανάμεσα στην Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, συπληρώνοντας 12 ώρες συνεχούς πλου εντός της περιοχής ερευνών που ορίστηκε με την παράνομη Navtex που εκδόθηκε από τον παράκτιο σταθμό της Σμύρνης.

Σε επικοινωνία που είχε το kedenews με την Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή, περιέγραψε ότι υπάρχουν αυξημένες περιπολίες και έλεγχοι απο τις δυνάμεις του νησιού, ωστόσο  ''δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είμαστε όμως σε επαγρύπνηση''. Η Δήμαρχος του νησιού ενημερώθηκε για την πορεία του  Τσεσμέ απο τα ΜΜΕ, σχολιάζοντας  οτι δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, έχουμε συνηθίσει την τουρκική προκλητικότητα, έχουμε εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις μας''. Η κ.Κακαλή ανέφερε επίσης πως η παρουσία του υδρογραφικού πλοίου είναι σε διεθνή ύδατα και προς στιγμήν δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που η περιοχή βρισκόταν σε κόκκινο συναγερμό''.

Πάντως το τουρκικό υδρογραφικό πλοίο Τσεσμέ κινείται με χαμηλή ταχύτητα περίπου 5-6 κόμβων, εώς αυτήν την ώρα. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι περίπου πέντε μποφόρ. Από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών δεν υπάρχουν πληροφορίες  αν το τουρκικό Τσεσμέ πραγματοποιεί έρευνες, παρακολουθείται όμως διακριτικά από σκάφος του Λιμενικού, στο οποίο έχει ανατεθεί η αποστολή.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις