Αποκλειστικό: 23 κρούσματα κορονοϊού στο Άγιον Όρος - Δήλωση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών μιλά αποκλειστικά στο kedenews.gr για τα κρούσματα κορoνοϊού στο Άγιον Όρος.

Του Κώστα Παππά

Ο Κορωνοϊός χτύπησε την πόρτα και της Αθωνικής Πολιτείας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kedenews.gr 23 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες στο Άγιον όρος. Δύο από τους μοναχούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Το kedenews.gr φιλοξενεί αποκλειστική δήλωση του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καρυών Αγίου όρους κ. Κωνσταντίνου Δοκουσλή ο οποίος μας είπε: “Πρώτον κανένα κρούσμα δεν υπάρχει σε μοναστήρι. Δεύτερον στην περιοχή της Νέας Σκήτης που είναι μαζεμένα κελιά, εκεί ελέγχθηκαν 37 μοναχοί και βγήκαν θετικοί 23 και 2 πήγαν στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Οι άλλοι είναι σε καραντίνα κλεισμένοι στα κελιά τους. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Ακόμα και εκείνοι που πήγαν στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης δεν είναι βαριά.

Από τη Σκήτη της Αγίας Άννης είχε βρεθεί ένα κελί και από τα 20 άτομα βρέθηκαν 8 θετικοί. Η μετάδοση αυτή έγινε από υγιή ασυμπτωματικό φορέα του ιού. Όλοι αυτοί οι μοναχοί θα υποβληθούν και σε μοριακό τεστ , γιατί μέχρι τώρα αυτά τα αποτελέσματα είναι από rapid test. Στα μοναστήρια έγινα ήδη μοριακά τεστ”.

Ο κ. Δοκουσλής απαντώντας σχετικά με τον ρυθμό των εμβολιασμών στον Άθωνα απάντησε: “Το πρόγραμμα των εμβολιασμών προχωράει κανονικά στο Άγιον όρος, πήραμε 120 δόσεις pfizer στις 6 του μήνα και 120 δόσεις για να γίνουν τα επαναληπτικά. Οι μοναχοί συνεργάζονται πάρα πολύ καλά. Είναι οι πιο συνεργάσιμοι ασθενείς του κόσμου”.

Περισσότερα σε Ειδήσεις