Πανδημία: 9300 εκπαιδευτικοί εμβολιάστηκαν από αδιάθετα εμβόλια

Περισσότεροι από 9300 εκπαιδευτικοί εμβολιάστηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες από  εμβόλια των οποίων τα ραντεβού ακυρώθηκαν.   

Του Κώστα Παππά

Ο Προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Μπράτης μιλώντας στο kedenews αποκάλυψε οτι χιλιάδες εκπαιδευτικοί εμβολιάστηκαν με  εμβόλια, τα οποία δεν διατέθηκαν, μετά την ακύρωση των προγραμματισμένων ραντεβού. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπράτης είπε: " "Σε αυτές τις δύο εβδομάδες από τα αδιάθετα εμβόλια έχουν εμβολιαστεί 9300 εκπαιδευτικοί. Υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση από ότι φαίνεται στους εκπαιδευτικούς. Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς" ενώ εκτίμησε οτι μέχρι τις Πανελλήνιες θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί: " Εκτιμώ οτι θα προλάβουν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τουλάχιστον την πρώτη δόση μέχρι τις πανελλαδικές. Δε νομίζω όμως μέχρι τότε να προλάβουμε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Πρέπει όλοι οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το εμβόλιο , δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουμε την πανδημία".

 

 Αίτημα για δικαίωμα αποσύνδεσης από την τηλεργασία στο δημόσιο 

Αναφερόμενος σε ζητήματα που αφορούν την τηλεργασία και τα προκύπτοντα από αυτήν εργασιακά θέματα ο κ. Μπράτης  δήλωσε οτι η ΑΔΕΔΥ θα θέσει το ζήτημα του δικαιώματος αποσύνδεσης των εργαζομένων του δημοσίου τομέα στη συνάντηση που θα έχει το προεδρείο της με τον Υπουργό Εσωτερικών. " Οι κίνδυνοι από την τηλεργασία είναι ορατοί τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Σε ότι αφορά στη ρύθμιση του χρόνου εργασίας, στο δικαίωμα της αποσύνδεσης , ώστε να μην μπορεί ο εργοδότης όλες τις ώρες να σου αποστέλλει mail ή μηνύματα για εργασίες, γιατί τότε επί της ουσίας καταργείται το δικαίωμα του εργασιακού χρόνου. Το δικαίωμα της αποσύνδεσης θα το ζητήσουμε και στη συνάντηση που θα έχουμε με τον Υπουργό Εσωτερικών για ένα σχέδιο νόμου που σκέπτεται για την τηλεργασία στο δημόσιο. Είναι ένα αρρύθμιστο τοπίο το οποίο η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να το ρυθμίσει, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα".

 

Ο δημόσιος τομέας ανταποκρίθηκε στην πανδημία

Ο κ. Μπράτης αναφερόμενος στους ανθρώπους του δημοσίου, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της πανδημίας υποστήριξε οτι  οι άνθρωποι του δημοσίου που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή , όπως οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ  στήριξαν την ελληνική κοινωνία μέσα στην πανδημία ." Ο δημόσιος τομέας ανταποκρίθηκε στην πανδημία, παρά το γεγονός οτι από το 2010 μέχρι σήμερα έχει μειωθεί κατά περίπου 400.000 εργαζόμενους   και έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, καθώς και  στην παιδεία, όπου υπάρχουν 55.000 αναπληρωτές συνάδελφοι".

 

 

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις