«Έσβησε» 16χρονη από κορoνoϊό

Απέραντη θλίψη για το 16χρονο κορίτσι που «έσβησε» σήμερα το απόγευμα από κορονoϊό. Πρόκειται για το τρίτο ανήλικο θύμα του φονικού ιού στην Ελλάδα.

Η άτυχη κοπέλα νοσούσε με κορονοϊό και η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Οι ιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς δεν άντεξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η μητέρα της ανήλικης την μετέφερε στο νοσοκομείο Αγία Σοφία έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, ενώ κατά τη διάρκεια μοριακής εξέτασης, οι γιατροί βρήκαν πως το παιδί ήταν θετικό στη νόσο.

Η μητέρα ανέφερε στους γιατρούς ότι η κόρη της εδώ και αρκετές ημέρες υπέφερε από διάρροια και εμετούς, ενώ από την Τετάρτη άρχισε να νιώθει πόνο στο στήθος. Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πως τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να διαπιστωθούν μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση. Υπάρχουν, προς το παρόν δύο εκτιμήσεις, αφενός να επηρεάστηκε η καρδιακή της λειτουργία από τη λοίμωξη του COVID-19 η αφετέρου να υπέστη θρόμβωση, μετά τη μόλυνση από τον ιό.

Στη μονάδα λοιμώξεων του Αγία Σοφία νοσηλεύονται συνολικά 12 παιδιά μέχρι 15 ετών, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο νεογνά από μητέρες θετικές.

Περισσότερα σε Ειδήσεις