Τρίτος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς πριν από λίγο εξέπνευσε ακόμη ένας άνδρας, αυτή τη φορά στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για 67χρονο άνδρα, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο τις τρεις τελευταίες ημέρες ωστόσο σήμερα κατέληξε.

Πριν από λίγα λεπτά γνωστοποιήθηκε πως την τελευταία του πνοή άφησε ένας ακόμη ασθενής με κορονοιό, ένας 92χρονος από την Πτολεμαΐδα.

Όπως αναφέρεται από τις πληροφορίες πρόκειται για ηλικιωμένο άνδρα από τη Πτολεμαΐδα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Μποδασάκειο Νοσοκομείο από τις 11 Μαρτίου.

Ο 92χρονος κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο ηλικιωμένος άνδρας είχε καταγωγή από την Δαμασκηνιά Βοϊου. Αρχικά βγήκε θετικός στον κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καστοριάς και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο όπου κατέληξε. Ο θάνατος του 92χρονου έρχεται να προστεθεί με αυτόν του 66χρονου από την Αμαλιάδα, ο οποίος νοσηλεύτηκε για πολλές ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει την νόσο και κατέληξε.

Τα κρούσματα στη χώρα είναι 190. Από αυτά, τα 11 είναι "ορφανά" και σε 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι, ενώ συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 47 είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης, έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

Αθήνα 85

Ηλεία 40

Αχαΐα 9

Θεσσαλονίκη 6

Ανατολική Αττική 5

Ζάκυνθος 4

Καστοριά 3

Περισσότερα σε Ειδήσεις