PRESSGROUP: Το πρωτοποριακό δημοσιογραφικό τόλμημα που ήδη ταράζει τα νερά

Το πρωτοποριακό δημοσιογραφικό τόλμημα που ήδη ταράζει τα νερά

192 σελίδες, τρεις ιστοσελίδες και… πού είστε ακόμη!

Η παρουσίαση του ομίλου Pressgroup στη «Μεγάλη Βρεταννία», οι επίσημοι καλεσμένοι και τα μελλοντικά εγχειρήματα

Το νέο δημοσιογραφικό εγχείρημα του ομίλου Pressgroup έλαβε σάρκα και οστά και η παρουσίασή του στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» ήταν το γεγονός της ημέρας στην Αθήνα και κατ’ επέκταση σε… όλους τους δήμους της χώρας!

Ο γενικός διευθυντής Διονύσης Γκουτζουρής και ο διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας «kedenews» Γιώργος Κωστούρος, παρουσία πολιτικών, στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, αποκάλυψαν το νέο αυτό εγχείρημα, που από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του έχει ήδη προκαλέσει θετικές αντιδράσεις.

Η Pressgroup είναι ένας δημοσιογραφικός όμιλος με… μόλις μία εφημερίδα και τρεις ιστοσελίδες, αλλά σύντομα οι πηγές πληροφόρησης θα διπλασιαστούν! Η μηνιαία free press εφημερίδα «kedenews» συνοδεύεται από την ιστοσελίδα kedenews.gr, ενώ στον αέρα βρίσκεται και το news2u.gr, όπως επίσης και το κυβέρνηση.gr. Σε λίγους μήνες θα λειτουργούν το health4U, το sport2U και το travel4U.

Τη νέα αυτή εκδοτική προσπάθεια τίμησαν και στήριξαν με την παρουσία τους στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής και, φυσικά, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Γιάννης Μώραλης (Πειραιά), ο Χρήστος Στάθης (Μάνδρας - Ειδυλλίας), ο Γρηγόρης Σταμούλης (Μεγαρέων), ο Μάρκος Κωβαίος (Πάρου), ο Γιάννης Λαγουδάκης (Περάματος), ο Βαγγέλης Μπουρνούς (Ραφήνας - Πικερμίου), ο Νικόλαος Κομηνέας (Αστυπάλαιας) ήταν οι δήμαρχοι που κατάφεραν να παρευρεθούν, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που λόγω αυξημένων υποχρεώσεων στήριξαν το νέο εκδοτικό ξεκίνημα στέλνοντας αντιπροσώπους τους:

Ο Γιάννης Φασομυτάκης (αντιδήμαρχος Φαιστού), η Ελένη Καρούζου (αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τρίπολης), ο Γιώργος Φασκιώτης (αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Καισαριανής), η Ανατολή Κωνσταντινίδου (αντιδήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη), ο Γιάννης Αργυρόπουλος (αντιδήμαρχος προγραμματισμού Πύργου), ο Μιχάλης Φιορεντής (υπεύθυνος επικοινωνίας Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη) έδωσαν το «παρών» και μας μετέφεραν τις ευχές των δημάρχων για το νέο αυτό μεγάλο εγχείρημα.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν επίσης οι πρώην δήμαρχοι Ανδρέας Πάγκαλης (Νέας Σμύρνης) και Διονύσης Χατζηδάκης (Παλαιού Φαλήρου), αλλά και οι εκπρόσωποι των δημάρχων Ελαφονήσου, Μαρία Αρώνη και Αντώνης Μέντης.

Η «kedenews»

Ο γενικός διευθυντής του ομίλου Διονύσης Γκουτζουρής, μιλώντας στο άνοιγμα της εκδήλωσης, ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του προσωπικού τους παρευρισκόμενους, ενώ εξήγησε αναλυτικά ποια είναι η Pressgroup. Αποκάλυψε, επίσης, τα επόμενα δημοσιογραφικά βήματα που βρίσκονται στα σκαριά.

«Εκ μέρους του ομίλου μας, των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των στελεχών του εμπορικού τμήματος, θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, καθώς να ευχαριστήσω και όσους επικοινώνησαν μαζί μας και ευχήθηκαν “καλή αρχή” στο έργο μας αλλά δεν κατάφεραν να παραστούν. Να ευχαριστήσουμε και όλα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μας ενημέρωσαν ότι εντυπωσιάστηκαν από την εφημερίδα που βρήκαν στα γραφεία τους, όπως και τα μέλη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και να τους ενημερώσουμε πως η ενημέρωση δεν σταματάει εδώ.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τιμητικό για έναν δημοσιογράφο από του να του γίνεται μια πρόταση συνεργασίας υπό αυτά τα πλαίσια που προσωπικά μου όρισαν. Δηλαδή της ανεξάρτητης και αδέσμευτης ενημέρωσης με στόχο τον εναγκαλισμό των πολιτών όλης της χώρας, μέσω ενός πολύμορφου δημοσιογραφικού ομίλου, που δημιουργήθηκε για να επιτελέσει λειτούργημα. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Με έναν και μοναδικό τρόπο: δίνοντας βήμα σε όλους μα όλους τους πολίτες της Ελλάδας. Δεν θα περιοριστούμε στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία, στην πληροφόρηση. Θα μετατραπούμε σε πλατφόρμα κοινής πλεύσης, θα βάλουμε μέσα στα δημαρχεία τους πολίτες, θα βάλουμε μέσα στις περιφέρειες τους δημάρχους, θα βάλουμε μέσα στα υπουργεία τους περιφερειάρχες.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε όλες μα όλες τις ενέργειες των τοπικών αρχόντων, όχι να τις κρίνουμε, διότι αυτή είναι δουλειά των δημοτών και των πολιτικών. Στόχος είναι να μετατραπούμε σε εύχρηστο εργαλείο για κάθε δημότη. Δεν θα αρκεστούμε στο να γίνουμε πηγή πληροφόρησης για τον γηγενή κάτοικο, αλλά και για τον εσωτερικό μετανάστη που θα θέλει να μαθαίνει πληροφορίες από τον τόπο του, όπως και για τον μετανάστη στην Αμερική, στην Αυστραλία, στον Καναδά, στη Νότια Αφρική, στην Ευρώπη, στην Αφρική, παντού, που επίσης διψά για ενημέρωση από την πατρίδα του. Θέλουμε και μάλιστα πολύ γρήγορα να γίνουμε η ατζέντα του δημότη, μια μηχανή αναζήτησης για οτιδήποτε συμβαίνει στην ηπειρωτική, στη νησιωτική, στην ορεινή, στη δυσπρόσιτη, στην απόμακρη, στην αστική και στην επαρχιακή Ελλάδα. Έτσι θα νιώσουμε λειτουργοί.

Τα άλλα Μέσα

Η «kedenews», η εφημερίδα μας, η προμετωπίδα του ομίλου μας, συνοδεύεται φυσικά κι από άλλα Μέσα, καθώς η πληροφόρηση πρέπει να συνοδεύεται από αμεσότητα, ψυχαγωγία, εναλλακτική δημοσιογραφία, πολιτική εμβάθυνση των γεγονότων και καλοπροαίρετη κριτική.

Κι αν η νέα μηναία εφημερίδα 192 σελίδων για ό,τι συμβαίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ειδήσεις, ρεπορτάζ, αφιερώματα από όλους τους δήμους της χώρας και πλήθος συνεντεύξεων, είναι γεγονός και τη βλέπετε μπροστά σας, στον αέρα βρίσκεται ήδη και το kedenews.gr, η «αδελφή ψυχή» της εφημερίδας. Πρόκειται για τη διαδικτυακή δημοσιογραφική βάση δεδομένων που, όπως είπαμε, σκοπεύουμε να αποτελέσει όχι μόνο πλατφόρμα ενημέρωσης, αλλά και καθημερινή ατζέντα εξυπηρέτησης για τον δημότη της χώρας.

Στον αέρα βρίσκεται επίσης και το κυβέρνηση.gr:  το πρώτο και μοναδικό αμιγώς πολιτικό πόρταλ στην Ελλάδα. Αχρωμάτιστη πολιτική ειδησεογραφία, καθώς η λέξη «κυβέρνηση» ερμηνεύεται θεσμικά και όχι κομματικά.

Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, Προεδρία της Δημοκρατίας και δημοσιογραφία δημιουργούν έναν ισχυρό πολιτικοδημοσιογαφικό πυλώνα, μια ιστοσελίδα που είναι υποχρεωμένη να πρεσβεύει και να υπερασπίζεται το πολίτευμά μας. Ρεπορτάζ, άρθρα, απόψεις και συνεντεύξεις απ’ όλα τα κόμματα και απ’ οποιονδήποτε μπορεί να συμβάλει με τον πολιτικό του λόγο.

Στον αέρα βρίσκεται και το news2u.gr: μια σύγχρονη και φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα, με εναλλακτικές ειδήσεις και προτάσεις και με καυστικές παρεμβάσεις στα πεπραγμένα της ελληνικής showbiz, με στόχο την ψυχαγωγία και όχι την κατακεραύνωση ή την προσβολή της προσωπικότητας των διασημοτήτων. Στο news2u θα ενημερώνεστε για τα πεπραγμένα της ξένης και της ελληνικής showbiz, θα ενημερώνεστε για τα τελευταία θέματα υγείας και ευεξίας και δεν θα μένετε ποτέ ανενημέρωτοι όσον αφορά τις σχέσεις, το παιδί και τα χάπενινγκ των πόλεων…

Ωστόσο, δεν σταματάμε εδώ. Στον ορίζοντα υπάρχουν κι άλλες ιστοσελίδες, αλλά και μερικές εκπλήξεις για τις οποίες θα πρέπει να κάνετε υπομονή.

Σύντομα στον αέρα θα έχουμε το health4U. Μια ιστοσελίδα ιατρικής ενημέρωσης για το παιδί, τον γονιό, τον μεσήλικα και τον υπέργηρο.

Στο health4U θα μπορείτε να βρείτε τα τελευταία ιατρικά νέα, ειδήσεις και ρεπορτάζ από το υπουργείο Υγείας, συνεντεύξεις από επιστήμονες, αφιερώματα, πληροφορίες. Στόχος είναι να μετατραπεί σε πλατφόρμα... πρώτων βοηθειών και, εκτός από κυψέλη ενημέρωσης, να αποτελέσει μια χρήσιμη ιατρική ατζέντα για τον χρήστη, να αποτελέσει πολεμοφόδιο στη δύσκολη στιγμή.

Και ψυχαγωγία

Επίσης, έρχεται με φόρα και το sport2U. Ένα εναλλακτικό αθλητικό πόρταλ, για κάθε φίλαθλο, όλων των σπορ. Στο sport2U δεν θα βρίσκετε μόνο αποτελέσματα και βαθμολογίες, στιγμιότυπα και κριτικές αγώνων. Θα μεταδίδονται ζωντανές πληροφορίες από τα... παρασκήνια των αγωνιστικών χώρων, δηλώσεις παικτών αμέσως μετά τη λήξη των ντέρμπι, αντιδράσεις φιλάθλων πριν και μετά το τέλος των αναμετρήσεων και ιδιαίτερες συνεντεύξεις με αθλητές-πρωταγωνιστές.

Τέλος, δημιουργούμε την ιστοσελίδα την οποία θέλουμε ο κάθε ταξιδιώτης πριν αποφασίσει για το πού θα πάει να μας συμβουλεύεται, το travel4U! Ένα site με αφιερώματα από κάθε τουριστική αλλά και άγνωστη και άγονη γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου. Προορισμοί, ευκαιρίες, εικόνες, βίντεο, οδοιπορικά, διαγωνισμοί, εμπειρίες ζωής και... δημογυρίσματα. Το travel4U θα μετατραπεί στον απόλυτο οδηγό για τον ταξιδιώτη, για εκείνον που ψάχνει έναν εναλλακτικό προορισμό, γι’ αυτόν που αναζητεί την ευκαιρία για ένα οικονομικό ταξίδι ζωής».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

 

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Καραμάνος, Κατερίνα Ιορδανίδη βοηθός αρχισυντάκτη

Περισσότερα σε Ειδήσεις