Τι συμβαίνει με τον κορονοϊό στην Τουρκία - Υπάρχουν νεκροί;

Αργά χθες το βράδυ ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Τουρκία από τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, αναφέροντας ότι ένας άνδρας διαγνώστηκε με τον ιό. Ο Τούρκος υπουργός τόνισε πως ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση και τα μέλη της οικογενείας του άνδρα βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Σημειώνεται πως μέχρι χθες η Τουρκία δεν είχε επιβεβαιώσει κανένα κρούσμα κορονοιού την ώρα που τουλάχιστον 102.000 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν νοσήσει και περισσότεροι από 3.500 έχουν χάσει τη ζωή τους έως σήμερα και αυτό έγειρε ερωτήματα για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα.

Eγχώρια Μέσα ωστόσο κάνουν λόγο για καλοφτιαγμένη προπαγάνδα του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν μέσω πολλών ανοιχτών μετώπων... Συγκεκριμένα αναφέρουν πως υπάρχουν πάνω από 300 νεκροί και πως τα περισσότερα κρούσματα, σύμφωνα με ανεξάρτητη ΜΚΟ που έχει γιατρούς στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, βρίσκονται στην Πόλη ειδικότερα προς την μεριά της Ασιατικής.

Μάλιστα αναφέρουν πως ο ιός κάνει «θραύση» στην Τουρκία αλλά ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να το κρύψει όσο καλύτερα γίνεται και το ερώτημα είναι ότι πόσοι από τους μετανάστες και τους Τούρκους στον Έβρο έχουν τον ιό και θα προσπαθήσουν να τον μεταδώσουν στη χώρα μας με την εισβολή που επιχειρούν;

«Δεν έχουμε κορονοϊό λόγω των μέτρων πρόληψης»

«Καταφέραμε να είμαστε χωρίς κορονοϊό χάρη στα μέτρα πρόληψης που έχουμε πάρει και τους ελέγχους που πραγματοποιούμε, σε αντίθεση με γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες», είπε με νόημα ο Τούρκος υπουργός, εντάσσοντας τον κορονοϊό στα πολλά διπλωματικά μέτωπα της χώρας, με αποκορύφωμα το μεταναστευτικό, αλλά και στα εσωτερικά μέτωπα με μεγαλύτερο το οικονομικό.

Πάντως αμερικανικά Μέσα μεταδίδουν ότι μία 86χρονη γυναίκα που ταξίδεψε από την Τουρκία στο Μέριλαντ που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στο αμερικανικό έδαφος, είχε ταξιδέψει απευθείας από την Τουρκία και δεν είχε έρθει σε επαφή με κανένα από τα άλλα κρούσματα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν αυτή είναι και η πρώτη περίπτωση κρούσματος που συνδέεται απευθείας με την Τουρκία. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από τις τουρκικές αρχές για το περιστατικό.

«Φτιάξαμε δικό μας τεστ»

Για να καθησυχάσει το εσωτερικό και τους πολίτες που προβληματίζονται, η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα κατασκεύασε το δικό της τεστ ελέγχου για τον ιό, του οποίου τα αποτελέσματα είναι απολύτως ακριβή. Ο χρόνος διάγνωσης έχει μειωθεί στα 90 λεπτά, από τέσσερις ώρες που ήταν στο αρχικό, πειραματικό στάδιο.

Η είδηση μεταδόθηκε από τα Τουρκικά Μέσα, που ελέγχονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Η τουρκική προπαγάνδα ελέγχει αυστηρά κάθε πληροφορία ώστε να μην επηρεαστεί ο τουρισμός της χώρας και η εικόνα προς το εξωτερικό.

Σημειώνεται πάντως ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει δώσει τα αποδεικτικά στοιχεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παρότι της έχει ζητηθεί. Εύλογα, λοιπόν, πολλοί αναρωτιούνται αν κάτι περίεργο συμβαίνει με την Τουρκία...

Με πληροφορίες από thrakikiagora.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις