Πελώνη: «Τα έσοδα από τα πρόστιμα θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού» (video)

Μετά την χθεσινή αναγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η αναπληρωματική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε πριν από λίγο εκ νέου πληροφορίες για το νέο μέτρο, αλλά και για τα πρόστιμα.

Η ίδια μεταξύ άλλων τόνισε πως τα έσοδα από τα πρόστιμα, τα οποία θα επιβληθούν σε πολίτες, θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και των υποδομών Υγείας.

Μάλιστα πλέον με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση απαγορεύονται από σήμερα και μέχρι τις 15 Απριλίου οι προσγειώσεις αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία και θαλάσσιων, οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή για προληπτικούς λόγους. Εξαιρούνται της απαγόρευσης οι Έλληνες πολίτες, καθώς και πρόσωπα που έχουν την συνήθη διαμονή τους στη χώρα μας, αλλά και τα φορτηγά οχήματα, τα οποία μεταφέρουν εμπορεύματα.

Η απαγόρευση ισχύει και για αεροσκάφη από τη Μεγάλη Βρετανία.

Σε ερώτηση για το πόσες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμες, η κ. Πελώνη τόνισε πως «ενισχύονται με όλους τους τρόπους οι υποδομές, οι ειδικές κλίνες και οι ΜΕΘ».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα έφτασαν τους 17, καθώς κατέληξαν άλλοι δύο από τους διασωληνωμένους ασθενείς, ένας στο πανεπιστήμιο Ρίου κι ένας στο Σωτηρία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις