Στα 3.215 «εκτοξεύτηκαν» τα κρούσματα - Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται στους 484

 

Στα 3.215 «εκτοξεύτηκαν» τα κρούσματα σήμερα (9/3), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Οι ειδικοί προειδοποιούν, εδώ και μέρες, για «κορύφωση» των κρουσμάτων μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

 

Τα κρούσματα σήμερα πλησίασαν το ρεκόρ του Νοεμβρίου που ήταν τα 3.316 κρούσματα σε ένα 24ώρο.

Εν τω μεταξύ, 46 ακόμη άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον κορονοϊό. Ακόμη, το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 390 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται πλέον σε 484.

Η κατάσταση παραμένει οριακή, με τους λοιμωξιολόγους να περιμένουν να δουν εάν θα αποδώσουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που βρίσκονται σε ισχύ και με το ενδεχόμενο παράτασης του σκληρού lockdown μέχρι τις 22 Μαρτίου, να βρίσκεται στο «τραπέζι».

Ο σταθερά μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική, τη στιγμή που οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία είναι ασφυκτικές, σε συνδυασμό με την αύξηση στη διασπορά των μεταλλάξεων, είναι οι μεγαλύτεροι «πονοκέφαλοι» για τους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση που την ερχόμενη Παρασκευή θα κληθούν να προβούν σε νέες αποφάσεις σε σχέση με την πορεία του lockdown.

Περισσότερα σε Ειδήσεις