Σούπερ μάρκετ: Υπάρχουν αποθέματα - Να μην ανησυχεί ο κόσμος

Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο είναι το μήνυμα που στέλνουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, λόγω της εντεινόμενης ανησυχίας για τον κορονοϊό.

Η κίνηση στην αγορά, κυρίως σε ό,τι αφορά τα καθαριστικά, τα απολυμαντικά και τα τρόφιμα, άρχισε να αυξάνεται σημαντικά, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα, μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού, η ζήτηση για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων αυξήθηκε κατά 30% έως και 45%.

Η τάση αυτή έγινε ακόμη πιο εμφανής το τελευταίο 48ωρο, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για τον κορονοϊό και, πρωτίστως, το προληπτικό κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών μονάδων στη χώρα.

Σούπερ μάρκετ: Αποθέματα υπάρχουν, να μην ανησυχεί ο κόσμος

Η ανησυχία των καταναλωτών για τον κορονοϊό άσκησε σημαντική πίεση στα σούπερ μάρκετ, δίχως, ωστόσο, να διαταραχθούν τα αποθέματα. «Είμαστε πολύ καλά. Το μόνο πρόβλημα είναι τα απολυμαντικά και αντισηπτικά τα οποία δεν προλαβαίνουν να παράξουν οι εταιρείες, ώστε να καλυφθεί η τωρινή ζήτηση. Ειδικά το γνωστό απολυμαντικό ξένης εταιρίας είναι διαρκώς εκτός στοκ» αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης ελληνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα προϊόντα, η ίδια πηγή σημειώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αποθέματα. Αν κάτι υπάρχει σε προσωρινή έλλειψη είναι επειδή αρκετοί άνθρωποι “σηκώνουν” άναρχα από το παντοπωλείο και τις καταψύξεις ό,τι προϊόν μπορούν να στοκάρουν, προτού προλάβουν να εφοδιαστούν τα καταστήματα. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σε αποθέματα στις αποθήκες μας».

Κατά την ίδια πηγή, τα προϊόντα που, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι:

  • απολυμαντικά
  • καθαριστικά
  • ζυμαρικά
  • ρύζι
  • αλεύρι
  • παιδικές τροφές
  • γάλα εβαπορέ
  • κονσέρβες
  • κατεψυγμένα

Επιπλέον, ακολουθώντας τις διεθνείς... τάσεις, από χθες, Τετάρτη, άρχισε να παρατηρείται μεγάλη ζήτηση και για τα χαρτιά υγείας.

Καθησυχαστικό το υπ. Ανάπτυξης: «Κανονικά όλες οι τροφοδοσίες»

Ο κορονοϊός και η επάρκεια αγαθών ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν χθες στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας.

Μετά τη συνάντηση διέρρευσε η -ενθαρρυντική- πληροφορία ότι ακόμη κι αν σταματούσε «βίαια» κάθε τροφοδοσία, τα σούπερ μάρκετ έχουν επάρκεια αποθεμάτων για, τουλάχιστον, δυο μήνες. Πηγή από το υπουργείο Ανάπτυξης ανέφερε σχετικά στο iefimerida.gr ότι κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε χρονικά διαστήματα «όμως κατέστη σαφές ότι υπάρχουν αποθέματα και πως οι τροφοδοσίες εκτελούνται κανονικά».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «αν εξαιρέσουμε το γνωστό, εισαγόμενο απολυμαντικό και κάποια αντισηπτικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ακόμη όμως και σε ό,τι αφορά τα αντισηπτικά, όπου υπάρχουν ελλείψεις θα καλυφθούν σήμερα και αύριο. Το υπουργείο Ανάπτυξης παρακολουθεί προσεκτικά όλες τις διαδικασίες και τις εξελίξεις. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι πολίτες».

Πηγή: irafina.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις