Ποιος είναι ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης;

  • Του Μίλτου Σακελλάρη 
  • Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, γνωστός με το προσωνύμιο «ο ληστής με το καλάσνικοφ», είναι καταδικασμένος σε συνολική ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Εκτίει όμως και το υπόλοιπο από μία ποινή 8 ετών και 8 μηνών.

    Μετήχθη από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών την 17η Απριλίου 2020 για λόγους ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, καθώς ήταν ο βασικός υποκινητής της εξέγερσης στο συγκρότημα φυλακών Κορυδαλλού που είχε ως αποτέλεσμα την απεργία των εργαζομένων και την αποχή από τη λήψη φαγητού. Υποκινούσε σε εξεγέρσεις και άλλους κρατούμενους σε άλλα Καταστήματα Κράτησης.

    Εξάλλου, έχει διαπιστωθεί ότι ο Δημάκης βρισκόταν πίσω από τα fake news περί δήθεν επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού (COVID-19) εντός της φυλακής, γεγονός που πήρε μεγάλη έκταση στα social media και δημιούργησε μεγάλη αναταραχή εντός των Καταστημάτων Κράτησης όλης της Χώρας.

    Πρόκειται για έναν κρατούμενο ο οποίος έχει υποπέσει σε βαριά πειθαρχικά αδικήματα εντός της φυλακής όπως η κατοχή και χρήσηναρκωτικών ουσιών, η κατοχή απαγορευμένων ειδών, η κατοχή οινοπνευματώδους ουσίας και η απείθεια.

    Θυμίζουμε την απόδραση του εν λόγω κρατουμένου από το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού στις 05–06 –2013 παραβιάζοντας τετραήμερη τακτική άδεια. Συνελήφθη στις 27–02–2014, ύστερα από 8 μήνες αναζήτησής του από την Ελληνική Αστυνομία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις