Πληρωμή με χρεωστική κάρτα στα ΜΜΜ – Όλες οι εξαγγελίες Κεφαλογιάννη

Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ και για την διευκόλυνση των επιβατών τους επόμενους μήνες θα γίνεται πληρωμή εισιτηρίου με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες προωθώντας τις ανέπαφες επαφές.

Τις ανακοινώσεις για την αναδιαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών έκανε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας στο Οικονομικών Φόρουμ των Δελφών.

«Σύντομα θα δούμε νέες υπηρεσίες στον ΟΑΣΑ, όπως η πληρωμή του εισιτηρίου των μέσων μεταφοράς με debit card- χρεωστική κάρτα» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνοντας πως πέρα από τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των επιβατών, «είναι και μια υπηρεσία που θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως αυτή με τον κορονοϊό, να αποφύγουμε τη χρήση μετρητών. Εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, για να μπει η Αθήνα στο κλειστό κλαμπ των ευρωπαϊκών πόλεων που δίνουν αυτή τη δυνατότητα”.

Με την νέα αυτή υπηρεσία, ο επιβάτης αντί να αγοράζει το χάρτινο εισιτήριο, θα µπορεί να πληρώσει για μία διαδρομή με ανέπαφη κάρτα στις πύλες εισόδου ή µε smartphone σε ένα τερματικό πληρωμής που θα είναι εγκατεστημένο μέσα στα λεωφορεία.

Ο υφυπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου για τη μετάβαση των αστικών μετακινήσεων σε μια νέα εποχή. Κεντρικοί πυλώνες αυτής της πολιτικής είναι η Μκροκινητικότητα, οι ευφυείς μεταφορές με νέες εφαρμογές και στις συγκοινωνίες, η ηλεκτροκίνηση και τα ΣΒΑΚ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα τελευταία χρόνια, προωθεί ενεργά τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαμόρφωσε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που απλοποιεί τις διαδικασίες εκπόνησης, εξέτασης, έγκρισης, παρακολούθησης και εποπτείας των ΣΒΑΚ. Με το σχέδιο νόμου φτιάχνουμε απλούς κανόνες ώστε να ενθαρρύνουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία που υποστηρίζουν τέτοια προγράμματα. Τα μέτρα που προάγουν την οδική ασφάλεια μπορούν να χρηματοδοτηθούν και από εθνικούς πόρους, ενώ δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα για την παρακολούθηση των ΣΒΑΚ.

Διαβάστε επίσης: Κορoνοϊός: Οι έξι περιοχές της Ελλάδας με υψηλό ιικό φορτίο

Πηγή: irafina.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις