Πέτσας: Πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες (video)

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα στην οικία του αφού η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορονοιό.

«Πάσχα μακριά από εκκλησίες»

«Είναι πιθανό να κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση». «Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ένα ποσοστό ανθρώπων θα είναι βαριά περιστατικά, πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας» επισήμανε.  «Είμαστε έτοιμοι να παρατείνουμε τα μέτρα. Αν μας πουν οι ειδικοί για άρση τους θα το κάνουμε» σημείωσε. «Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε τι θα κάνουμε σε 3 με 4 εβδομάδες» πρόσθεσε πάντως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στο διάγγελμά του ότι είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα.

«Δε θέλουμε θολά σημεία, θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις»

Η απόφαση της ΔΙΣ, εξήγησε, ήταν σε πολύ θετική κατεύθυνση, αλλά υπήρξε ένα ασαφές θέμα, ένα θολό σημείο, σχετικά με τις λειτουργίες την Κυριακή. Η κυβέρνηση θέλει ξεκάθαρες λύσεις. «Δε θέλουμε θολά σημεία, θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις». «Το να πιστεύει κανείς, να έχει την πίστη του μέσα του είναι ένα θέμα, άλλο ζήτημα είναι να θέτουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας συνωστιζόμενοι σε ένα χώρο». Η απόφαση ισχύει για όλα τα δόγματα και τις θρησκείες.

Η καθημερινότητα

Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητά του μετά την καραντίνα διευκρίνισε ότι «αν εξαιρέσουμε ότι παραμένω αξύριστος δεν έχει αλλάξει τίποτε στην καθημερινότητα μου… σηκώνομαι στις 6 το πρωί, μετέχω στον πρωινό καφέ μέσω τηλεδιάσκεψης… Εφόσον η τεχνολογία το επιτρέπει προσπαθώ να να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου».

«Έχουμε τη σύζυγο μου απομονωμένη σε ένα χώρο και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μαζί» σχολίασε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις