ΟΛΜΕ: "Δεν είναι Fake News-Τέλος από Σεπτέμβρη τα καλλιτεχνικά και η μουσική στα Λύκεια"

ΟΛΜΕ: "Δεν είναι Fake News-Τέλος από Σεπτέμβρη τα καλλιτεχνικά και η μουσική στα Λύκεια"

Δεν είναι fake news-Το υπουργείο πετάει έξω από τα σχολεία καθηγητές μουσικής και καλλιτεχνικών!

Της Εύας Μπαϊρακτάρη

Στοχευμένα δημοσιεύματα ήθελαν την κατάργηση των μαθημάτων να είναι fake news, ωστόσο το kedenews επικοινώνησε με την ΟΛΜΕ, της οποίας εκπρόσωπος μας δήλωσε ξεκάθαρα πως από τη νέα σχολική χρονιά η Β' και Γ' Γυμνασίου, αλλά και οι τρεις τάξεις του Λυκείου δεν θα διδάσκονται πια Καλλιτεχνικά και Μουσική.

Για το θέμα αναμένεται να τοποθετηθεί με επίσημη ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ η οποία φοβάται ότι οι καθηγητές των μαθημάτων αυτών μπορεί να κινδυνεύσουν ακόμα και με διαθεσιμότητα αν δεν υπάρξει μέριμνα για την αξιοποίησή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά, του θα φέρει το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που θα καταθέσει για την Υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Η απόφαση αυτή εάν όντως υλοποιηθεί, που δυστυχώς όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί, θα βρει αντίθετους τόσο τους καθηγητές, όσο και τους γονείς αλλά και τους ανθρώπους του πνεύματος. Τα μαθήματα αυτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα πρέπει να υπάρχουν για πάντα στις διδακτικές ώρες των σχολείων και η κατάργησή τους δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου να λάβει σοβαρά υπόψιν της τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία και ταυτόχρονα παίρνονται αποφάσεις οι οποίες εξευτελίζουν τον κλάδο.

Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση δέιχνει το άσχημο πρόσωπό της στους ανθρώπους του πνεύματος, της ψυχαγωγίας και της καλλιτεχνίας. Φαίνεται πως ότι εξυψώνει το πνεύμα είναι περιττό για την κ. Κεραμέως. Δεν υπήρχε πρόβλεψη για τους καλλιτέχνες στα επιδόματα εν μέσω κορονοϊού και τώρα οι άνθρωποι αυτοί είναι ανεπιθύμητοι και στις σχολικές αίθουσες.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις