Ν. Μηταράκης: Επιλύσαμε γραφειοκρατικά προβλήματα που εμπόδιζαν την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων

Το γραφείο έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πέτρου Ράλλη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία εφαρμογής της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία απλουστεύει και επιταχύνει την χορήγηση των ταξιδιωτικών εγγράφων στους δικαιούχους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, με τη νέα Κ.Υ.Α. απαλείφθηκαν διοικητικά στάδια στην εξέταση των αιτήσεων, καθώς και στην παράδοση των εγγράφων που δημιουργούσαν πρόσθετες καθυστερήσεις και πλέον οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι οι αρμόδιες Υπηρεσίες παραλαβής της αίτησης και των δικαιολογητικών, ενώ η Υπηρεσία Ασύλου είναι υπεύθυνη για την επίδοση ταξιδιωτικών εγγράφων στους δικαιούχους πρόσφυγες.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Μηταράκης δήλωσε τα εξής:

"Σε αγαστή συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Ελληνική Αστυνομία επιλύσαμε σημαντικά γραφειοκρατικά προβλήματα που εμπόδιζαν την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων. Παράλληλα εργαζόμαστε και επιλύουμε θέματα που εμποδίζουν την ενσωμάτωση των προσφύγων όπως η έκδοση της Π.Α.Α.Υ.Π.Α., του ΑΦΜ, των τραπεζικών λογαριασμών, διαδικασίες που ήδη κάποιες γίνονται ψηφιακά και μέσα στο 2021 θα γίνονται όλες ψηφιακά. Η Χώρα μας εφαρμόζει μία ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική. Προσφέρουμε διεθνή προστασία σε όσους πραγματικά την δικαιούνται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και παράλληλα εργαζόμαστε να τους ενσωματώσουμε ομαλά στην ελληνική κοινωνία. Επίσης, για όσους δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, στόχος μας είναι η επιτάχυνση των διαδικασίας έκδοσης αποφάσεων και οι επιστροφή τους στις χώρες τους".

Στον χώρο του κτιρίου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, ξενάγησαν και συζήτησαν με τον Υπουργό ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, Ταξίαρχος Δάβαλος Δημήτριος, ενώ παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου κ. Μάρκος Καρραβίας και ο Υποδιοικητής κ. Γιάννης Σφυράκης.

Επίσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συναντήθηκε και με το Σωματείο των Συνοριακών Φυλάκων Νομού Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:https://kedenews.gr/perifereia-anatolikis-makedonias-thrakis/xanthis/dimos-ksanthis/%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%b5%cf%82-%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%83%ce%b5/

Περισσότερα σε Ειδήσεις