Μόσιαλος: Γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε την μάσκα στο πηγούνι μας

Σε ένα συνηθισμένο λάθος όσων φοράνε μάσκα αναφέρθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος έδωσε εκ νέου οδηγίες για την χρήση της τώρα που και πάλι γίνεται υποχρεωτική σε κάποιες επιχειρήσεις. 

Σε ανάρτησή του στο Facebook, που συνοδεύεται από σχετική εικόνα, ο καθηγητής του LSE εξηγεί γιατί δεν πρέπει να κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι μας όταν θέλουμε να φάμε κάτι σε ένα εστιατόριο, ή χρειάζεται να κάνουμε οτιδήποτε απαιτεί την απομάκρυνσή της από το στόμα και τη μύτη.

«Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο καθηγητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:https://kedenews.gr/perifereia-kentrikis-makedonias/thessalonikis/dimos-thessalonikis/%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%cf%89%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%ac%cf%81%cf%84/

Περισσότερα σε Ειδήσεις