Λαμία: Ανήλικοι έσπαζαν οχήματα και έκλεβαν καθρέφτες

Συστηματικές διαρρήξεις και μάλιστα προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές έκανε τους τελευταίους δυο μήνες στα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, ένα «δίδυμο» ανηλίκων που έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές αρχές.

Οι δυο πιτσιρικάδες έσπαζαν συνήθως τα τζάμια των οχημάτων με πέτρες, με σκοπό να κλέψουν τους εσωτερικούς κεντρικούς καθρέφτες και διάφορα αντικείμενα που κρέμονταν από αυτούς.

Αρχικά, εξιχνιάστηκε η κλοπή που είχαν κάνει στις αρχές Μαρτίου σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, όταν έσπασαν το παράθυρο του συνοδηγού και άρπαξαν τον καθρέπτη του παρμπρίζ και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Όμως, στο πλαίσιο της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, προέκυψε ότι από τις 11 Απριλίου ως τις 22 Μαΐου, οι δύο ανήλικοι είχαν διαπράξει άλλες πέντε παρόμοιες διαρρήξεις, προκαλώντας φθορές σε ισάριθμα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, που περιλαμβάνει τους γονείς τους με την κατηγορία της πλημμελούς εποπτείας τους.

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις