Κορονοϊός - Τσιόδρας: 60 νέα κρούσματα, 1.673 στο σύνολο

Ολοκλήρωθηκε η ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας και τον λοιμοξιωλόγο, Σωτήρη Τσιόδρα. Ο κ. Τσιόδρας στις καθιερωμένες δηλώσεις του ανέφερε πως σήμερα, 4 Απριλίου έχουν επιβεβαιωθεί 60 νέα κρούσματα και 68 θάνατοι, ενώ 92 άτομα είναι διασωληνωμένα στις ΜΕΘ.

Μάλιστα το 55% είναι άνδρες, ενώ τα 343 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με το εξωτερικό και τα 592 σχετίζονται με γνωστό κρούσμα.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων δήλωσε πως: «Μία πανδημία εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Οι θάνατοι αντιπροσωπεύουν την εικόνα της επιδημίας περίπου 2-3 εβδομάδες πριν.

Σχετικά με τη χρήση μασκών ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως: «Μπορώ να έχω τον ιό χωρίς να έχω σύμπτωμα, να φερόμαστε σαν να τον έχουμε». « Το 40-90% των σωματιδίων παγιδεύονται στο μαντήλι, βγάζω το μαντήλι και ενδέχεται η μετάδοση και μέσω αυτού, αν το βγάλω απρόσεκτα και δεν τηρήσω τους κανόνες υγιεινής.

Οι υγιείς που τη φορούν, μπορεί να μη τη χρησιμοποιήσουν σωστά και να μολυνθούν. Ένα τέτοια κάλυμμα δεν σημαίνει να μην τηρούμε αποστάσεις. Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς θα το εξετάσουμε». 

Ο κ. Χαρδαλιάς από την πλευρά του δήλωσε πως η παράταση μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ισχύει μέχρι και τις 27 Απριλίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις