Κορονοϊός - Σωτήρης Τσιόδρας: Πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα - 387 τα κρούσματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τον νέο κορονοϊό από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε και πέμπτο νεκρό στην χώρα μας ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων, με τα νέα κρούσματα να ανέρχονται στα 35 και ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 387.

Επίσης ανέφερε πως ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι στην ηλικία των 69 ετών. Τα περισσότερα κρούσματα συνεχίζουν να βρίσκονται στην Αθήνα και έχουν ελεγχθεί 4.000 δείγματα. Το ευχάριστο νέο είναι πως 14 συμπολίτες μας έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 60 από τα κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 70 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται, με 11 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι. Όλοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Πρόσθεσε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες.  Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά  άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19.

Χαρδαλιάς: Είμαστε σε πόλεμο

«Αν πειθαρχήσουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, η νόσος δεν θα εξαπλωθεί. Αν δεν ακολουθήσουμε τα μέτρα, η εξάπλωση του ιού, σημαίνει κίνδυνος σε όσους αγαπάμε. Είμαστε σε πόλεμο», τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Από αύριο απαγορεύεται η έλευση πολιτών εκτός Ε.Ε.  με εξαίρεση η επείγουσα εργασία ή η οικογένεια. Έλληνες και κοινοτικοί αλλοδαποί μπορεί να προσέρχονται και να μπαίνουν στη συνέχεια σε οικειοθελή καραντίνα για 14 μέρες, ειδικά όσοι έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία», συνέχισε.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις