Κορονοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το ελπιδοφόρο εμβόλιο

Καθοριστική αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα αναφορικά με τη μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς επίκεινται ανακοινώσεις για το πολυαναμενόμενο πειραματικό εμβόλιο από την ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ήδη οι επιστήμονες της Οξφόρδης έχουν αφήσει πίσω άλλες επιστημονικές ομάδες στην «κούρσα» ανάπτυξης του εμβολίου, αφού το σκεύασμα έχει ήδη ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές της Φάσης 3, ή τελικού σταδίου, με χιλιάδες συμμετέχοντες από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και, σύντομα, και τις ΗΠΑ.

Οι πλήρεις λεπτομέρειες για τις επιδράσεις του εμβολίου στους εθελοντές πρόκειται να δημοσιοποιηθούν σήμερα στο περιοδικό Lancet.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Bloomberg, στα τέλη Απριλίου σε λιγότερο από 4 μήνες, η ομάδα του Πανεπιστημίου Οξφόρδης ολοκλήρωσε μια διαδικασία που φυσιολογικά κρατά 5 χρόνια, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δοκιμή σε 1.100 ανθρώπους.

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, με μία ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει όσα γνωρίζουμε ως τώρα για την πορεία των ερευνών.

Πηγή: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:https://kedenews.gr/perifereia-ipeirou/thesprotias/%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%bb%ce%ac%ce%b8%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%87%cf%81%ce%ad%cf%89%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%8d/

Περισσότερα σε Ειδήσεις