Ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά από τα ΚΔΑΠ

Τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α της Κ.Ε.ΔΗ. Θεσσαλονίκης θα αναρτούν καθημερινά, ξεκινώντας από σήμερα, σελίδες εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού περιεχομένου με φύλλα εργασίας, ασκήσεις, παιχνίδια κ.α για παιδιά.

Το υλικό θα είναι ανάλογο για κάθε ηλικία, ώστε να δραστηριοποιούνται όσο βρίσκονται στο σπίτι και να κάνουν επανάληψη σε όσα διδάχτηκαν.

«Είμαστε δίπλα στα παιδιά και στους γονείς να παρέχουμε στήριξη και βοήθεια σε αυτές τις δύσκολες μέρες», τονίζει ανακοίνωση.

Τι είναι τα Κ.Δ.Α.Π;

Υπάρχει ακόμα και τώρα πολύς κόσμος που δεν ξέρει τι είναι τα ΚΔΑΠ (κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών). Το περίεργο είναι ότι δεν είναι κάτι καινούριο, διότι στη χώρα μας τα πρώτα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ήταν δημοτικά και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 1996 σε πιλοτικό στάδιο. Στην πορεία άρχισαν να εμφανίζονται και τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ και άρχισε σιγά- σιγά ο κόσμος να μαθαίνει για τέτοιου είδους χώρους.

Οι περισσότεροι γονείς θα θέλαμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν, όπως εμείς, στις αλάνες με ατελείωτο ελεύθερο παιχνίδι, αλλά δυστυχώς πλέον αυτό είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Τα δεδομένα και οι εποχές έχουν αλλάξει. Βέβαια, το τι θεωρεί ο καθένας δημιουργική απασχόληση ίσως να είναι και λίγο υποκειμενικό. Πλέον τα παιδιά είναι όλη μέρα με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι και μάλιστα από μικρή ηλικία. Αρκετές φορές ίσως τον ελεύθερο χρόνο τους τον περνάνε σε κάποιο internet cafe μπροστά σε μία οθόνη για ώρες.

Το πιθανότερο, επομένως, είναι να μην έλκονται από την ιδέα να κάνουν κάτι που αποτελεί πραγματικά γνήσια ψυχαγωγία. Κάτι που θα ωφελήσει και τον τρόπο σκέψης τους, αλλά και την κοινωνικοποίησή τους. Αυτό το πρόβλημα έρχονται να λύσουν και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Πηγή: thessnews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις