Ζαχαράκη: «Τις επόμενες μέρες θα καλυφθούν τα κενά με αναπληρωτές καθηγητές»

Σήμερα κιόλας ξεκινούν να συλλέγονται τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στις διδακτικές ώρες των σχολείων, την στιγμή που τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό φτάνουν τις 25.000. 

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, το υπουργείο Παιδείας έως το πρώτο κουδούνι, έχει τοποθετήσει περίπου 21.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τόσο στη Γενική Εκπαίδευση όσο και στην Ειδική Αγωγή, και περίπου 3.900 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Συνεπώς έχουν προσληφθεί συνολικά 25.000 αναπληρωτές από τους περίπου 42.000 που κάλυψαν ισάριθμα κενά πέρσι. Επιπλέον φέτος συνταξιοδοτήθηκαν περισσότεροι από 3.000 εκπαιδευτικοί, ενώ περίπου 6.000 δάσκαλοι και καθηγητές παραμένουν εκτός τάξης καθώς ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

«Σήμερα κιόλας θα αρχίσουν να συλλέγονται τα κενά που εντοπίζονται στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα και θα συμπληρωθούν με την άμεση αποστολή νέων αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα στις επόμενες μέρες, τόνισε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

«Πέρυσι χρειάστηκαν περίπου 39.000 αναπληρωτές, ενώ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ανέρχονται σε περίπου 160.000» επισήμανε η κ. Ζαχαράκη και πρόσθεσε ότι «πρώτα θα εντοπιστούν τα κενά στο πρωινό σχολείο και στην συνέχεια θα ακολουθήσει το ολοήμερο».

Περισσότερα σε Ειδήσεις