Εικόνα Δεκαπενταύγουστου στα διόδια της Ελευσίνας

Εικόνα Δεκαπενταύγουστου στα διόδια της Ελευσίνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές οι συμπεριφορές ίσως οδηγήσουν την κυβέρνηση στην απαγόρευση της κυκλοφορίας.

 

Κι αυτό προκειμένου να φρενάρει τη διασπορά του φονικού ιού. Την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών υπακούει στις οδηγίες και «μένει σπίτι», κάποιοι άλλοι βλέπουν την καραντίνα ως ευκαιρία να πάνε στα χωριά τους, εν μέσω επιδημίας κορωνοϊού κι ενώ μόλις χθες ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Τι κι αν ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, χθες στηλίτευσε το φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μετά τις απαγορεύσεις που ανακοινώθηκαν, δηλαδή όλο και περισσότεροι να σπεύδουν στα εξοχικά τους και τους τόπους καταγωγής τους στην επαρχία. «Δεν είναι δυνατόν να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου», είπε, επισημαίνοντας πως δημιουργούνται κίνδυνοι για τους ηλικιωμένους νησιώτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, σήμερα η εικόνα στα διόδια της Ελευσίνας ήταν… αποκαρδιωτική καθώς αυτοκίνητα με οικογένειες και φορτωμένα με βαλίτσες σχημάτιζαν ουρές από το πρωί.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι η ίδια εικόνα θα επαναληφθεί το Σαββατοκύριακο και τονίζουν ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ίσως αποτελεί ένα μέτρο μονόδρομο για να μπει φρένο στη διασπορά του Covid-19 και κυρίως στην ασυνειδησία ορισμένων.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις