Δημοτικά και νηπιαγωγεία ανοίγουν για λίγες μέρες – Οι μαθητές θα πηγαίνουν με βάρδιες

Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία μετά από 2,5 μήνες και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία για λίγες μέρες. Είναι αναμενόμενο ότι τα δημοτικά θα κλείσουν στο τέλος Ιουνίου και οι μαθητές θα πηγαίνουν με βάρδιες εκ περιτροπής στο σχολείο. Έτσι ανοίγουν για 10 μέρες μαθημάτων στην ουσία.

Εκτός από τα δημοτικά, την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν επίσης τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς κρίθηκε από τους λοιμωξιολόγους ότι είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για να επιστρέψουν οι μικροί μαθητές στα θρανία.

«Η εικόνα που είχαμε από το άνοιγμα των σχολείων ήταν πάρα πολύ καλή. Η καμπύλη της επιδημίας δεν επηρεάστηκε. Είναι ο καλύτερος καιρός τώρα, που έχουμε χαμηλή επιδημία, τα παιδιά να πάνε στα σχολεία και να μάθουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε αυτό το νέο περιβάλλον. Είναι καλύτερα τώρα παρά το φθινόπωρο» τόνισε μιλώντας στο MEGΑ ο Νίκος Σύψας.

Ο λοιμωξιόλογος σημείωσε πως τα σχολεία έχουν μικρό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας και τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον ιό, σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

«Στην Ελλάδα η επιδημία έπεσε απότομα όταν έγινε lockdown. Τα σχολεία είχαν μια πολύ χαμηλότερη συνεισφορά στον έλεγχο της επιδημίας. Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από τη επιδημία από ότι κινδυνεύουν οι ενήλικες».

Οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων αναμένεται να δοθούν στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Στην ενημέρωση θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος οι οποίοι θα εξειδικεύσουν τις λεπτομέρειες για την επαναλειτουργία των δημοτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» της κυβέρνησης έχει πέσει η πρόταση να παραταθούν τα μαθήματα στα δημοτικά έως τα τέλη Ιουνίου προκειμένου να καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.

Θεωρείται βέβαιο ότι και οι μαθητές των δημοτικών δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τους 15 ανά τμήμα ενώ στα διαλείμματα δεν θα βγαίνουν όλοι μαζί.

Πηγή: news2U.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις