Γεωργιάδης: «Κάρτα εισόδου στα σούπερ μάρκετ με αναλυτικές οδηγίες - Μην πανικοβάλλεστε»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησε αυτοψία σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα, στην Αχαρνών, όπου και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων. Ο ίδιος, βρέθηκε εκεί για να διαπιστώσει αν εφαρμόζονται οι νέες διατάξεις που προβλέπονται στην τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου με μέτρα για την πανδημία του κορoνοϊού.

«Τα ράφια είναι γεμάτα, δεν υπάρχει κανείς λόγος πανικού, υπάρχει επάρκεια προϊόντων. Από Πέμπτη θα υπάρχει ομαλότητα και στα αντισηπτικά, έχουμε από σήμερα αλλά με πίεση» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικά, δε, για τα αντισηπτικά ανακοίνωσε, λίγα λεπτά αργότερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «θεσπίζουμε πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά καρότσι» «Η επάρκεια είναι απόλυτη. Δεν υπάρχει λόγος να κανείς να μπαίνει στην ουρά και να μεταδίδει τον ιό» πρόσθεσε.

Όπως είπε «σε εφαρμογή των μέτρων από το υπουργείο Ανάπτυξης κάνουμε τον πρώτο έλεγχο. Στα σούπερ μάρκετ θα υπάρχει κάρτα εισόδου αριθμημένη. Έχει γίνει διαίρεση των τετραγωνικών του μαγαζιού για να γνωρίζουμε πόσοι πελάτες μπορούν να μπουν. Όποιος πελάτης θα μπαίνει μέσα θα παίρνει κάρτα και θα αφήνει μετά την κάρτα. Πίσω από την κάρτα υπάρχουν οδηγίες που έχουμε εκδώσει. Κάθε μισή ώρα θα υπάρχει ανακοίνωση για το πώς θα προσέρχονται οι πελάτες».

«Θα τον κάνουμε κάθε μέρα τον έλεγχο. Οι κανόνες πρέπει να τηρηθούν και να αποφεύγεται ο συνωστισμός όπως αυτό που κάνουμε τώρα και δεν είναι σωστό» είπε ο κ. Γεωργιάδης στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί για τη δήλωσή του.

«Δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε. Όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις