Αύξηση των συλλήψεων τις τελευταίες ώρες στον Έβρο

Σημαντική αύξηση των συλλήψεων μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν από τον Έβρο στο ελληνικό έδαφος, καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας έως και 06.00 το πρωί της Τρίτης, στην περιοχή του Έβρου έγιναν 52 συλλήψεις. Εξ αυτών, οι 31 έγιναν από το Λιμενικό Σώμα. Οι συλληφθέντες είναι 23 υπήκοοι Αφγανιστάν, 20 προερχόμενοι από τη Συρία και εννέα Ιρανοί. Ταυτόχρονα, στρατιώτες και αστυνομικοί απέτρεψαν την είσοδο σε 963 περιπτώσεις.

Ερωτηματικό η στάση των Τούρκων μετά τις Βρυξέλλες.Στάση αναμονής τηρούν οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί για το πως θα αντιδράσει η Τουρκία μετά τις χθεσινές επαφές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες. Ήδη από το βράδυ καταγράφηκαν αρκετές απόπειρες παράνομης εισόδου, κάτι που ίσως να είναι ενδεικτικό της στάσης που θα τηρήσει η γειτονική χώρα απλό τώρα και πέρα, εκτιμούν οι ειδικοί.Αυτό θα φανεί όμως από την σημερινή συνέντευξη τύπου του Τούρκου προέδρου, που είναι προγραμματισμένη σε λίγες ώρες. Στον Έβρο στρατιώτες από την Κύπρο. Συνολικά 21 στελέχη του κυπριακού στρατού, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, έφτασαν σήμερα στις Καστανιές του Έβρου για να βοηθήσουν στην φρούρηση των συνόρων.

"Είμαστε συνηθισμένοι στο πρόβλημα που δημιουργούν οι Τούρκοι", δήλωσε ένας εκ των Κύπριων στρατιωτικών, ενώ η γυναίκα στρατιωτικούς τόνισε πως "Δεν φοβόμαστε, ήρθαμε για να βοηθήσουμε".

Η μπάντα της Ταξιαρχίας Έβρου.Με το εθνικό τραγούδι "Μακεδονία Ξακουστή" αλλά και τον εθνικό ύμνο η μπάντα της Ταξιαρχίας του στρατού στον Έβρο κινήθηκε σε δρόμους των Καστανιών λίγο νωρίτερα. Οι ήχοι των εισιτηρίων ακούστηκαν σε όλο το χωριό των Καστανιών, προκαλώντας τα χειροκροτήματα περαστικών και κατοίκων. Μάλιστα έξω από το συνοριακό φυλάκιο, η μπάντα σταμάτησε και έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο, μπροστά από την Ελληνική σημαία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις