Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η απόφαση κρίνεται το Σαββατοκύριακο

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, το τελευταίο έκτακτο μέτρο για τον κορονοϊό που μένει να λάβει η κυβέρνηση βρίσκεται στο τραπέζι και όπως φαίνεται η συμπεριφορά των πολιτών το Σαββατοκύριακο θα κρίνει αν θα επιβληθεί ή όχι. Πότε θα ληφθεί η απόφαση.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο τραπέζι κι η απόφαση θα ληφθεί το Σαββατοκύριακο, ανάλογα με τη συμπεριφορά των πολιτών και στα μέτρα για τον κορονοϊό.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τελεσίγραφο.

Με τις φήμες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα να έχουν πάρει φωτιά, η κυβέρνηση επιχειρεί να στείλει το μήνυμα πως αυτό είναι κάτι που θα κριθεί από τους πολίτες μέσα στις επόμενες μέρες.

«Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως τα λεγόμενά του αυτά ερμηνεύονται ως η τελευταία προειδοποίηση πριν από την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στην πιθανότητα νέων, αυστηρότερων, μέτρων αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ και ο κυβερνητικό εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για την πιθανότητα επικείμενων περιορισμών στην ακτοπλοΐα μετά τα φαινόμενα συνωστισμού στα πλοία ο κ. Πέτσας απάντησε ότι εξετάζονται «μέτρα περιορισμού στη δυναμικότητα που θα έχουν και τα πλοία προς τα νησιά αλλά ενδεχομένως και τα αεροσκάφη ιδίως από τις πτήσεις εξωτερικού αλλά αυτά είναι θέματα που θα εξειδικευθούν τις επόμενες μέρες» καθώς μιλάμε για ένα δυναμικό πρόγραμμα το οποίο εξελίσσεται διαρκώς ανάλογα με την αξιολόγηση της κατάστασης.

Επίσης σχετικά με την προοπτική αυστηρών μέτρων ανάλογων με αυτά που επιβλήθηκαν στην Ιταλία δηλαδή μια καθολική καραντίνα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως αν δείξουμε όλοι την υπευθυνότητα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, αυτοσυγκράτηση και περιορισμό στο σπίτι, δεν θα απαιτηθούν τέτοια μέτρα.

Το Σαββατοκύριακο κρίνει αν η Ελλάδα θα βαδίσει προς μία καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, στα πρότυπα της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Αρκετές χώρες, εξάλλου, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ισπανία και βέβαια η Ιταλία έχουν καταλήξει σ’ αυτό .

Πηγή: ieidiseis.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις