Ανακοίνωση του υπ. ΠΡΟ.ΠΟ σχετικά με δημοσίευμα για απεργία πείνας φοιτητή κρατούμενου

Το υπ. Προστασίας του Πολίτη με σχετική ανακοίνωση προχώρησε σε διάψευση ανάρτησης του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Λάμπρου, σχετικά με την απεργία πείνας του φοιτητή κρατούμενου Αμπού Αρά Χαρούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε σημερινό της δημοσίευμα, με τίτλο: «Μετά τον Β. Δημάκη: Σε απεργία και ο Αμπού Αρά Χαρούν για το δικαίωμα στο αυτονόητο», η ιστοσελίδα LEFT.gr υιοθετεί σχετική ανάρτηση στο Facebook του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Λάμπρου, ο οποίος επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τη «μισή» αλήθεια.

Η πραγματικότητα είναι ότι:

  • ο κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών Αμπού Αρά Χαρούν διέκοψε χθες το απόγευμα την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει λίγες ώρες πριν και συγκεκριμένα χθες το πρωί,
  • ο λόγος που προέβαλε για την απεργία ήταν ότι για την παρακολούθηση του νέου προγράμματος σπουδών στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο οποίο φοιτά, απαιτούνταν πλέον περισσότερες ώρες πρόσβασης στο διαδίκτυο, λόγω του κορoνοϊού,
  • ο κρατούμενος δεν είχε ενημερώσει τη Διεύθυνση της φυλακής για τη νέα αυτή ρύθμιση, ενώ
  • χθες, μετά την έναρξη της απεργίας και αφού η Διεύθυνση της φυλακής τον κάλεσε σε ακρόαση και ενημερώθηκε από αυτόν για την παραπάνω απαίτηση, το όλο θέμα ρυθμίστηκε άμεσα, με αποτέλεσμα να σταματήσει την απεργία πείνας.

Είναι προφανές ότι ο κ. Λάμπρου επιχειρεί να αξιοποιήσει επικοινωνιακά ένα ζήτημα, για το οποίο όπως φαίνεται δεν φρόντισε ή δεν ήθελε να ενημερωθεί σωστά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις